Korbatjo geeft Van der Linden mooi afscheidscadeau

De laatste wedstrijd van het seizoen, tegen de tot dan ongeslagen kampioen Twist, was tevens de laatste wedstrijd onder leiding van coach Tony van der Linden, die het nieuwe seizoen hoofdtrainer is bij DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Korbatjo wilde nog een keer vlammen voor eigen publiek, de thermometer tikte de 30 graden aan, dus alles was aanwezig om er een hete, maar mooie afsluiting van het seizoen van te maken.

Dat Twist, nadat ze vorige week kampioen geworden waren, niet met het mes tussen de tanden naar Oud-Beijerland was gekomen, bleek alleen tijdens de voorbereiding. Eenmaal ingefloten was het begin van de wedstrijd voor Twist en liepen de Vlaardingers uit naar een 1-4 voorsprong. De Agrimarkt formatie knokte zich terug in de wedstrijd. Dit resulteerde bij de tegenstander, die vooral leunde op één veelvuldig scorende heer, tot een hoop gemekker richting elkaar en de scheidsrechter. Dankzij goals van Carlo van Veen, Dennis de Wit en Alex de Reus werd de stand weer gelijk getrokken (5-5). Door dé man van Twist werd het verschil weer twee, maar het was wel al duidelijk dat er voldoende kansen lagen tegen deze ploeg. Na wat stuivertje wisselen en goals vanuit verschillende handen (aan Korbatjo zijde) zorgde Mathijs Wolff met een rake vrije bal voor een 10-9 voorsprong bij rust.

In de eerste helft had Korbatjo al een manier gevonden om Twist goed te verdedigen en bleek alleen die ene heer een ware plaag voor de Beijerlandse defensie. Maar het gevoel dat Twist de eerste nederlaag van het veldseizoen kon worden toegebracht zorgde ervoor dat, ondanks de hitte, iedereen in de tweede helft nog een stapje harder ging lopen voor elkaar. Korbatjo stond al na een paar minuten met 12-10 voor, maar via de topscoorder van Twist werd het weer gelijk.

Ook in deze periode werd er steeds om en om gescoord, waarbij Korbatjo wel steeds het heft in handen nam. Alex de Reus had het verdedigend zwaar tegen de grote doelpuntenmaker van Twist, maar schoot met nog iets meer dan een minuut te gaan uit een vrije bal de 19-19 binnen. Een slechte schotkeuze van de Vlaardingers zorgde ervoor dat de bal weer in de aanval van Korbatjo kwam. Was het de bal vasthouden en een punt pakken tegen de kampioen, of gaan voor de winst? Het werd het laatste, want de aanval zette nog eenmaal de gaskraan open en het tweede schot van Rikkert Huisman leverde de 20-19 winst en een dik verdiende tweede plaats in de poule op. De terechte kampioen Twist leed dus haar eerste nederlaag van het veldseizoen.

Deze wedstrijd heeft laten zien dat er bij Korbatjo de afgelopen jaren veel progressie is geboekt (vier van de acht basisspelers stonden twee jaar geleden nog in de A-jeugd), dat het thuishoort op tweede klasse niveau en dat het met de nabije toekomst wel goed zit. Een mooier afscheid, met zes overwinningen op een rij en in de allerlaatste seconden winnen van de kampioen, had coach Tony van der Linden zich niet kunnen wensen.

Doelpuntenmakers bij Korbatjo:
Dennis de Wit 5x; Alex de Reus en Carlo van Veen 4x; Anouk van der Kraan en Ruby Vermaas 2x; Eliza Adrichem, Mathijs Wolff en Rikkert Huisman 1x
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com