Korbatjo verliest op eigen veld

Zaterdag 9 september stond de wedstrijd Korbatjo 1 – KZ Danaiden 1 op het programma in de 2e klasse G. Na het verlies van vorige week was Korbatjo gebrand om te laten zien dat op het eigen veld geen punten weggegeven zouden worden. KZ ging kwam natuurlijk ook met winst voor  ogen naar Oud-Beijerland gereisd. De eerste helft bleken beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar te zijn, maar de tweede helft wist de Leidse ploeg uit te lopen en gingen zij er met de punten vandoor.

Met een treffer van Carlo van Veen begon Korbatjo scherp aan de wedstrijd. De gasten uit Leiden wisten echter mee te scoren en het ging gelijk op. Al snel bleek dat de arbiter een bepalende rol zou spelen in deze wedstrijd en werden vrije ballen en strafvorpen vrijgevig toegekend. Helaas was er weinig duidelijkheid te halen uit zijn handelswijze en was het lastig om met deze manier van arbitrage om te gaan. Door treffers van alle vier de heren en Jirska Marseille werd er tegen een ruststand van 8-9 aangekeken.

Na rust liet Alex de Reus zien dat Korbatjo van plan was zelf het heft in eigen hand te nemen en schoot direct de 9-9 binnen. Helaas bleek de Agrimarkt formatie geen grip op de wedstrijd te krijgen. Verdedigend lieten zij het afweten en na de 11-12 gemaakt door Dennis de Wit wist KZ Danaiden zelfs uit te lopen naar 11-18. Korbatjo verzaakte om zelf te scoren en bleek duidelijk meer moeite te hebben om met de onduidelijk fluitende scheidsrechter om te gaan dan de tegenstander. Nadat er veelvoudig gebruik gemaakt werd van het nieuwe wisselsysteem kwam het team van coach Paul Vink uiteindelijk nog twee keer tot scoren, maar de wedstrijd bleek gespeeld te zijn. Gevoelsmatig zat er meer in dan de eindstand van 13-19 liet zien, maar KZ Danaiden bleek toch de slimste ploeg geweest te zijn.

Korbatjo zal de komende week opnieuw moeten strijden voor de eerste punten in deze veldcompetitie. Dat mag zaterdag 16 september, wederom op het eigen veld in Oud-Beijerland, gebeuren tegen KOAG 1 om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Dennis de Wit 4x, Carlo van Veen en Alex de Reus beiden 3x, Jirska Marseille 2x en Boy Bakhuizen 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com