Eerste zege Korbatjo

Zaterdag 23 september stond de wedstrijd tussen Atlas uit het Zeeuwse Ritthem en Korbatjo op het programma. Beide ploegen stonden zonder punten onderaan in poule 2G en dus was het voor beide teams zaak om de punten te pakken.

Atlas startte de wedstrijd scherp en liep uit naar een 3-0 voorsprong. Korbatjo, dat voor het eerst met het beoogde basisachttal speelde, kwam terug via Boy Bakhuizen en Alex de Reus. Na de 4-2 door Atlas volgde een betere fase van de Agrimarkt formatie en met vier doelpunten op rij kwam Korbatjo op een 4-6 voorsprong. Deze voorsprong kon helaas niet lang vastgehouden worden en Atlas kwam weer op voorsprong, 7-6. Carlo van Veen bracht de 7-7 ruststand op het scorebord.

Na de thee vloog het team van coach Paul Vink goed uit de startblokken en met drie doelpunten op rij gemaakt door Boy Bakhuizen, Dennis de Wit en topscoorder Alex de Reus werd het 7-10. Net als in de eerste helft kon Korbatjo dit niet doortrekken naar een groter verschil en de Zeeuwen kwamen weer terug tot 9-10. Vanaf dat moment scoorden beide ploegen om en om en ondanks treffers van de goed spelende Eliza Adrichem en Alex de Reus konden de Beijerlanders niet verder weglopen van het stugge Atlas. Sterker nog, de Zeeuwen kwamen terug tot 16-16. De wedstrijd bleef spannend tot aan de slotminuten. Na een doorloper van Alex de Reus kwam Atlas nog een keer op gelijke hoogte, maar Dennis de Wit gooide de wedstrijd in de laatste minuut toch in het slot. De eindstand werd hierdoor 17-18. Een zwaarbevochten, maar o zo belangrijke overwinning voor Korbatjo, dat nu zowel Atlas, als komende tegenstander KVK onder zich weet te houden.

Zaterdag 30 september neemt Korbatjo het thuis op tegen KVK, dat zonder punten onderaan staat. Aanvang om 15:30 in Oud-Beijerland.

Doelpuntenmakers: Alex de Reus 6x, Boy Bakhuizen en Dennis de Wit beiden 4x, Carlo van Veen 3x en Eliza Adrichem 1x

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com