Zure nederlaag voor Korbatjo

Afgelopen zaterdag stond voor Korbatjo een zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen Atlas uit het Zeeuwse Ritthem. Beide ploegen strijden tegen degradatie en stonden gelijk in punten. Er stond dus echt wat op het spel. Korbatjo 2 had al het goede voorbeeld gegeven door de punten tegen Atlas 2 binnen te halen.

Nog voor de wedstrijd begon had de thuisploeg de eerste domper te verwerken. Helaas was Boy Bakhuizen niet fit genoeg om te kunnen starten. Vandaar dat Rikkert Huisman in de basis zijn opwachting maakte. Het begin van de wedstrijd was gelijk opgaand. De korf werd door beide ploegen niet makkelijk gevonden, maar tot een stand van 6-6 werd er om en om gescoord. Net voor rust weet Korbatjo als eerste twee punten los te komen. Via Alex de Reus en Ruby Vermaas komt Korbatjo op een 8-6 voorsprong. Met die stand worden de kleedkamers opgezocht.

Na de thee blijft de twee punten voorsprong lang op het scorebord. Jirska Marseille maakt voor het eerst een gaatje van drie en met een stand van 13-10 lijkt er voor de Agrimarkt formatie geen vuiltje aan de lucht. Maar schijn bedriegt. De heren van de bezoekers gaan scherper schieten en in een mum van tijd staan de Beijerlanders met 13-15 achter en laten daarmee de wedstrijd uit haar handen glippen. Via een strafworp komt het team van Paul Vink nog wel terug tot 14-15, maar het tij kan helaas niet meer gekeerd worden. Atlas komt zelfs op drie punten voorsprong en de wedstrijd is gespeeld. Beide ploegen scoren nog een keer, waardoor de strijd in het voordeel van Atlas wordt beslist: 15-18.

De druiven zijn wederom heel zuur voor Korbatjo, maar te lang kan het niet bij de pakken neerzitten. Zaterdag 28 april wacht weer een hele belangrijke wedstrijd tegen KZ/Danaïden in Leiden. Daar zullen de punten gepakt moeten worden, zodat Korbatjo aan de goede kant van de degradatiestreep komt te staan.

Scores Korbatjo: Rikkert Huisman (5x) Dennis de Wit (4x), Alex de Reus (3x), Jirska Marseille (2x) en Ruby Vermaas (1x).
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com