Korbatjo geeft niet thuis in degradatiekraker

Na de zure en dure nederlaag tegen concurrent Atlas van vorige week had Korbatjo maar één doel en dat was winnen van KZ Danaïden, de ploeg die tot aan dat moment net als de Agrimarkt formatie op 8 punten uit 11 wedstrijden stond.

Vol vertrouwen startte Korbatjo met dezelfde basisacht de wedstrijd. Dat wil zeggen met de van een lange blessure terugkerende Rikkert Huisman voor de geblesseerde Boy Bakhuizen. De wedstrijd was nog geen 17 seconden bezig, of Korbatjo moest de eerste tegenslag incasseren. Huisman stapte bij een verdedigende actie op de voet van zijn directe tegenstander met een dikke enkel tot gevolg. Oudgediende Mathijs Wolff mocht zodoende al snel in de wedstrijd zijn entree maken.

De beginfase was onder andere door deze onderbreking rommelig op het winderige veld in Leiden. Het was echter de tegenstander, die in de zaal nog in de 1e klasse speelde, die in deze fase als eerste de korf wist te vinden en naar een 3-0 voorsprong uit liep. Pas na deze achterstand begon Korbatjo wat meer in haar spel te komen en kwam halverwege de eerste helft terug tot 3-3. Wel bleek al snel dat er hard gewerkt moest worden om tot scoren te komen.

De gelijkmaker was echter het laatste wapenfeit van de Beijerlanders in het eerste bedrijf. KZ Danaïden controleerde, zonder zelf groots te spelen, de wedstrijd. Korbatjo verviel in statisch spel en bracht niet de juiste mensen in stelling. De rust volgde dan ook met een 9-3 achterstand.

Coach Paul Vink zette de boel op scherp in de rust en probeerde met een aantal wisselingen in de vakken en het inbrengen van de topscorer van Korbatjo 2, Liam Snijders, goals te forceren. Dit bleek effect te hebben, Korbatjo zette de tegenstander onder druk en kwam nu wel tot de juiste kansen. Alex de Reus, Carlo van Veen en Ruby Vermaas scoorden al snel in de beginfase van de tweede helft.

Het grote probleem was echter dat verdedigend geen antwoord werd gevonden op het opportunistische spel van de tegenstander. Bij 16-12, met nog dertien minuten op de klok, leek het even of de geel/blauwen de wedstrijd nog konden kantelen. Twee snelle verre goals van de Leidenaren brachten echter een einde aan deze hoop. Waarna scheidsrechter Godyla bij een 19-14 stand voor het einde van de wedstrijd floot.

Al met al een vervelende dag voor Korbatjo. Niet alleen vertrok de ploeg zonder punten uit Leiden, ook ziet het Rikkert Huisman voorlopig weer geblesseerd op de bank plaats nemen én vervolgens kwam ook de uitslag nog binnen dat Weidevogels zijn wedstrijd wel had gewonnen van nummer 3 op de ranglijst KOAG. Dit betekent dat Korbatjo, naast de wedstrijd tegen hekkensluiter KVK, minimaal een van de wedstrijden tegen DES (nummer 2) of Maassluis (nummer 1) zal moeten winnen om degradatie af te wenden.

Doelpuntenmakers Korbatjo:
Alex de Reus (5x), Ruby Vermaas (3x), Eliza Adrichem en Dennis de Wit (2x), Jirska Marseille en Carlo van Veen (1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com