Korbatjo degradeert met opgeheven hoofd

Korbatjo heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DES uit Delft het 2e klasse schap niet veilig kunnen stellen. Na een zeer goed gespeelde eerste helft (ruststand 9-15) leek de zware opdracht (winnen bij nummer 2 DES) te gaan lukken, maar helaas stokte in het tweede bedrijf de productie en trok DES in de laatste minuten alsnog de overwinning naar zich toe: 21-20.

Na afloop waren de druiven dan ook erg zuur voor de Agrimarkt formatie, waar de van een enkelblessure terugkerende Rikkert Huisman noodgedwongen een hele wedstrijd moest spelen als vervanger van de afwezige Boy Bakhuizen. Naast Bakhuizen was de geblesseerde Carlo van Veen ook niet van de partij. Voor hem speelde Jelmer Vos, die dat goed deed.

Natuurlijk wist Korbatjo op voorhand dat het een lastige middag zou worden, maar door het prima spel in de eerste helft en wetende dat concurrent Weidevogels niet zou gaan winnen bij kampioen Maassluis, waren de vooruitzichten op handhaving halverwege de wedstrijd erg gunstig. Helaas begon de pijp bij het team van coach Paul Vink gedurende de tweede helft steeds leger te raken. Ondanks diverse wissels kon het tij niet meer worden gekeerd en trokken de Beijerlanders aan het kortste eind. De behaalde tien punten waren in deze poule niet genoeg om zich te handhaven.

De conclusie is dat Korbatjo, na ruim tien jaar in de 1e en 2e klasse te hebben geacteerd, volgend seizoen in de 3e klasse gaat uitkomen. Zowel op het veld, als in de zaal. Het doel zal zijn om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het niveau van de 2e klasse. Dat gaat dan gebeuren zonder Jirska Marseille, die stopt met selectiekorfbal.

De doelpuntenmakers voor Korbatjo:
Jirska Marseille, Rikkert Huisman en Alex de Reus (allen 5x), Dennis de Wit (3x) en Eliza Adrichem en Jelmer Vos (beiden 1 x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com