Een geslaagd schoolkorfbaltoernooi

Zaterdag 23 juni 2018 was het zover de grote dag waar wij al weken naar uitkeken, en waar we geen flauw benul van hadden wat ons te wachten stond toen we eind maart werden benaderd of wij een rol wilde vervullen in het coördineren van de organisatie het schoolkorfbal. Het was na de wedstrijd van het eerste team van Korbatjo waar onze zoons Christiaan en Levi beide spelend in de D2 mee mochten oplopen die avond. Wij stonden die avond als korfbalvaders na te praten over de wedstrijd en andere belangrijke bijzaken van het leven toen we werden gevraagd door Bianca Groeneweg. Wij beide al jaren lang trouwe bezoekers van het toernooi en waar onze kinderen al jaren aan deel namen. Het schoolkorfbaltoernooi moest hoe dan ook doorgaan dit jaar en wij hebben beide geen moment getwijfeld om op die trein te springen die al aardig aan het doordenderen was.

De eerste vergadering was al snel gepland en er moest een hoop gebeuren. Gelukkig lag er al een perfect uitgewerkt draaiboek, gemaakt door onze voorgangerster Simone Peer. De eerste kennismaking met het SKB team was een warm bad en gaf ons direct vertrouwen. De scholen moest vrij snel benaderd worden en de weken daarna waren vrij hectisch omdat er nogal wat geregeld moest worden. De laatste vergadering was een week voor de grote dag en toen begon de spanning op te lopen. Er moesten nog wat vrijwilligers op het laatste moment geregeld worden voor de rommelmarkt, het springkussen en voor de loten verkoop. Deze vrijwilligers werden in no time gevonden en gaf ons een fantastisch gevoel hoe sommige zaken binnen een vereniging op z’n plaats vallen als het er toe doet.

Tussendoor nog twee keer drie trainingsavonden organiseren voor alle kinderen van de deelnemende scholen. De eerste avonden verliep nog een beetje stroef door onervarenheid van onze kant maar in de tweede week deden we al aardig op routine. Hier willen wij overigens een ontzettend groot compliment maken naar alle jeugdleden die hieraan hebben meegewerkt.

Vrijdagmiddag de velden uitzetten. De organisatie van de rommelmarkt onder de bezielende leiding van Wilma en Tijmen waren al aanwezig en begonnen aan het opzetten van de tenten. De eerste tenten en kramen stonden al lang en breed toen wij aankwamen. Het weer was die middag wisselvallig, heel af en toe een klein beetje regen, maar mocht geen naam hebben. Wij dachten als het morgen maar mooi weer is, dan is alles goed. Het uitzetten van de velden verliep voorspoedig, Jacco, met de nodige ervaring hierin hielp ons die middag. Nou ja, nu we het bedenken was het eigenlijk andersom. Het geluid en omroep installatie werden geïnstalleerd.

Tussendoor hebben we nog heerlijk een pizzaatje gegeten met de rommelmarkt crew, knipoog naar Tijmen die het liever organisatie noemt in plaats van crew. Die avond moesten wij nog de enveloppen vullen voor de scholen en scheidsrechters. Hierbij kregen wij hulp van Danny-Jill en dat was maar goed ook, want daar ging het bijna mis met de scheidsrechter strookjes. Het was een gezellige voorbereidingsdag geweest en we hebben een hoop lol met z’n allen gehad. Inmiddels was het 23:30 toen we naar huis gingen. Alles was geregeld voor de grote dag. Na een aantal keren wakker te zijn geworden die nacht ging rond 5:15 ons wekkertje. Het was zover, showtime………

Enigszins gespannen gingen we in de vroege morgen naar Korbatjo. Hebben we overal rekening mee gehouden? Hoe zal het weer zijn die dag? Komen alle scholen opdagen? En zo waren er nog wel duizend en één dingen. Die ochtend schenen de eerste zonnestralen op de velden van Korbatjo toen wij bezig waren met de laatste voorbereidingen. Op dat moment kwam het besef dat het mogelijk een mooie dag ging worden. Vol energie deden we de laatste klussen in de wedstrijdtent en was het PR team druk bezig met het inrichten van de kraam met prijzen voor het rad van fortuin. Ook de eerste scholen kwamen hun tenten opzetten. Om 9:00 ging de rommelmarkt en de kantine open en gingen de verkeersregelaars op hun post staan en kon de grote dag van start gaan.

Rond 9:15 stond ons gehele scheidsrechtersgilde klaar om de wedstrijden die dag te gaan leiden. Bas zat startklaar achter de laptop in de wedstrijdtent om alle uitslagen die dag te verwerken. Gemma had de sportschoenen aan en was onze koerier tussen de tent en het wedstrijdbord op de kantine om de uitslagen en finale plaatsen te noteren. Martine en Gabrielle bezetten die dag de EHBO post om de nodige verwondingen te behandelen en pleister te plakken. Om 9:30 opende Nicolette het toernooi, die de omroep voor haar rekening nam. De eerste teams werden opgenoemd en het schoolkorfbaltoernooi 2018 was gestart. De rest is inmiddels geschiedenis en heeft iedereen op zijn eigen manier beleefd.

Deze dag heeft ons veel vreugde en plezier opgeleverd. Dat hadden wij vooraf nooit en te nimmer kunnen inschatten. Wij hebben door deze uitdaging aan te gaan de vereniging Korbatjo, de (jeugd)leden en vrijwilligers beter leren kennen en geleerd dat een vereniging niet uit zichzelf wordt gerund en dat daar heel veel vrijwilligers voor nodig zijn. Korbatjo heeft al een flink aantal fantastisch mensen binnen de vereniging die dag en nacht bezig zijn met onze club, maar daar zijn er nog veel meer van nodig om het nog beter en mooier te maken. Vele handen maken licht werk en vrijwilligerswerk binnen een vereniging moet geen verplichting zijn, incidenteel de club helpen, helpt Korbatjo ook een stuk verder. Ons motto is geworden ‘join the club, you’re invited’ Er is zoveel meer moois binnen onze vereniging Korbatjo dan alleen de zijlijn van de wedstrijden van onze kinderen.

Tot slot willen wij iedereen, de scholen, de (jeugd)leden, alle vrijwilligers en alle andere betrokkenen enorm bedanken voor jullie inzet rondom het schoolkorfbaltoernooi 2018 en hopen uiteraard op jullie hulp voor de editie van 2019, wanneer wij met alle plezier de kar weer zullen trekken.

Met sportieve groeten,
Alekos Kaisis & Willian van der Sluis
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com