Korbatjo sterktste in Hoeksche Waardse derby

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd voor Korbatjo op het programma. Dit betrof gelijk een echte Hoeksche Waardse derby, want de wedstrijd werd gespeeld tegen Ventura Sport in Strijen. Het afgelopen seizoen gedegradeerde Korbatjo was voorafgaand aan de wedstrijd de favoriet, maar de Agrimarkt formatie moest dit nog wel even zien waar te maken. Beide ploegen waren er op gebrand om de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse I goed te starten.

Rikkert Huisman, die dit seizoen weer fit genoeg is om te spelen, opende de score met een benutte strafworp, die Carlo van Veen wist mee te krijgen (0-1). Ook de tweede goal van de wedstrijd kwam op naam van Huisman (0-2). De Strijenaren wisten daarna goed terug te komen met een paar rake schoten en zo kwamen beide teams op gelijke hoogte (5-5). De Oud-Beijerlanders lieten Ventura Sport in de wedstrijd komen door veel onnodige overtredingen te maken, maar uiteindelijk pakten ze de draad weer op door doelpunten van Dennis de Wit, Anne van Nes en Rikkert Huisman (7-11). Met die stand werden de kleedkamers opgezocht en kon coach Paul Vink met name verdedigend de boel op scherp zetten.

Ook de tweede helft liet de Agrimarkt formatie er geen gras over groeien en scoorde Alex de Reus het twaalfde doelpunt voor Korbatjo (7-12). Korbatjo wist hoe ze de tegenstander kon uitschakelen en breidde de score verder uit met doelpunten van Alex de Reus en Carlo van Veen (9-17). De Beijerlanders deden er nog een schepje bovenop en met nog 2 doelpunten van Anne van Nes en Rikkert Huisman kwam de eindstand op het bord: 10-19. Een mooie start voor Korbatjo, dat haar favorietenrol met name in de 2e helft waarmaakte.

Met een eerste overwinning op zak en een eerste plek op de ranglijst van poule 3I kijkt Korbatjo vol goede moed uit naar de volgende wedstrijd. Deze zal op zaterdag 15 september op eigen veld om 15.30 uur worden gespeeld tegen SKV uit Sleeuwijk. Hopelijk voor veel publiek, want de support van onze supporters kunnen we goed gebruiken: Kom laat je horen voor Korbatjo!
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com