Korbatjo overklast SKV in eigen huis: 25-3

Zaterdag 15 september stond de eerste thuiswedstrijd van Korbatjo op het programma tegen SKV uit Sleeuwijk. Na de degradatie uit de tweede klasse vorig jaar, is Korbatjo het aan haar stand verplicht om een duidelijke overwinning neer te zetten. De tegenstander mag uiteraard niet onderschat worden, maar gezien het feit dat SKV vorig jaar onderin de derde klasse meedraaide en dit jaar met een verjonging bezig is, mag geacht worden dat de punten in Oud-Beijerland blijven.

Aan het begin van de wedstrijd was de scherpte nog niet volledig aanwezig, ondanks lange aanvallen met veel schoten, was het de uitploeg die via een goed uitgespeelde aanval de eerste treffer aantekende: 0-1. Via schoten van Alex de Reus en Rikkert Huisman en een korte kans van Eliza Adrichem werd de voorsprong overgenomen: 3-1. Na de 3-2 van SKV werd, ondanks een laag rendement in de afronding, het eerste gaatje geslagen via treffers van onder andere Ruby Vermaas, Anne van Nes en Anouk van der Kraan: 8-2. Via 8-3 en een wat langere doelpuntloze fase zorgden de heren met allen één goal voor een ruststand van 12-3.

In de rust geeft coach Paul Vink aan tevreden te zijn met de stand, maar meer te eisen van het spel en qua rendement en afronding. De overwinning is al binnen, echter zal het spel beter moeten met het oog op de toekomstige tegenstanders. Na de thee weet de Agrimarkt-formatie dit direct om te zetten in daden, via een schot van afstand van Carlo van Veen. SKV heeft zich dan al lang gewonnen gegeven maar blijft bewonderenswaardig positief ingesteld, ondanks dat het creëren van kansen zich beperkt. Korbatjo weet het aanwezige publiek met beter veldspel en lange aanvallen goed te vermaken. Via twee keer Rikkert Huisman en twee keer Boy Bakhuizen is dan inmiddels een stand van 19-3 bereikt. Het moment voor coach Vink om de heren naar de kant te halen. Dit geeft de kans aan Ruben Vinke om zijn debuut in Korbatjo 1 te maken, en hoe: met enthousiast en fanatiek spel weet hij binnen de kortste keren direct zijn eerste twee treffers te maken: 23-3. In de andere aanval is Liam Snijders in het veld gekomen en het lukt het vak om de wedstrijd mooi af te sluiten, de 25-3 uit handen van Snijders zorgt ervoor dat alle tien de spelers een aandeel hebben in de score, een mooie teamprestatie!

Volgende week speelt Korbatjo tegen NIO uit Rotterdam. Deze wedstrijd is een weerzien met voormalig Korbatjo-coach René Meulmeester. Zijn ploeg wist vorige week knap stand te houden tegen medetitelkandidaat ACKC, in de laatste minuut viel de beslissing pas in het voordeel van de Almkerkers: 14-13. Korbatjo is dus gewaarschuwd en zal er aankomende zaterdag zeker moeten staan. De wedstrijd tegen de huidige nummer vier van de competitie zal om 16.00 uur aanvangen.

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Alex de Reus, Eliza Adrichem en Boy Bakhuizen 3x, Anne van Nes, Anouk van der Kraan, Carlo van Veen en Ruben Vinke allen 2x, Ruby Vermaas en Liam Snijders 1x.

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com