Derde overwinning op rij voor Korbatjo

Zaterdag 22 september stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma tegen NIO uit Rotterdam. Na de twee ruime overwinningen tegen Ventura Sport en SKV wachtte nu een tegenstander van een ander kaliber. Vorige week verloren de Rotterdammers maar nipt van mede koploper ACKC.

Nadat NIO op een 1-0 voorsprong kwam, maakte Eliza Adrichem snel de 1-1. Door doelpunten van Dennis de Wit en Anouk van der Kraan kwam er een tussenstand van 3-5 op het scorebord. NIO wilde zich terug knokken in de wedstrijd, maar dit nam een heer van NIO iets te letterlijk en deelde al vroeg in de wedstrijd een elleboogstoot uit aan Dennis de Wit. Deze actie werd bestraft met een gele kaart, waar rood op zijn plaats was geweest.

De Beijerlanders lieten NIO nog terugkomen tot 5-5, maar het team van coach Paul Vink kreeg ondanks het bar slechte weer steeds meer grip op de wedstrijd. Door tweemaal Dennis de Wit en een score van Rikkert Huisman werd de ruststand van 5-8 bereikt.

Na de thee kwam NIO op 6-8, maar door doelpunten van Anne van Nes en man of the match Dennis de Wit liep Korbatjo uit naar 6-10. De Rotterdammers kwamen nog wel terug tot een verschil van drie (7-10), maar hierna liep de Agrimarkt-formatie uit naar een comfortabele stand van 7-13 door doelpunten van Rikkert Huisman en Anne van Nes (2x). NIO gaf zich definitief gewonnen en met een rake treffer van aanvoerder Huisman werd de eindstand bereikt: 8-14.

De ploeg van Paul Vink deelt in Poule 3I de koppositie met ACKC. Volgende week neemt Korbatjo  het thuis op tegen Olympia uit Spijkenisse. Aanvang is om 15:30 u te Oud-Beijerland.

Doelpuntenmakers: Dennis de Wit 5x, Rikkert Huisman 4x, Anne van Nes 3x, Anouk van der Kraan en Eliza Adrichem beiden 1x.

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com