Korbatjo verslikt zich bijna in Triade

Op een zonnige zaterdag in oktober speelde Korbatjo een uitwedstrijd tegen Triade uit Nieuwpoort. Een onbekende tegenstander, die de week ervoor nog punten verspeelde tegen het zwakke SKV. Op voorhand leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor de trotse koploper uit Oud-Beijerland.

Dit gevoel bleek iets te veel in de hoofden van de spelers te zitten. Korbatjo startte uitermate zwak tegen een inspirerend en getergd spelend Triade. De Agrimarkt formatie kwam na een snelle 1-0 nog wel op een 1-2 voorsprong, maar verder liep zij in de eerste helft enkel achter de feiten aan. Waarbij de thuisploeg via veel korte kansen en doorbraken het passief spelende Korbatjo het vuur na aan de schenen legde. Dit resulteerde dan ook in een 8-5 achterstand bij rust.

Korbatjo-coach Paul Vink stak in de rust zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en eiste op zijn minst 100% inzet in de tweede helft.

Op dat moment had de van vakantie teruggekeerde Boy Bakhuizen de aanvallende taken van Alex de Reus overgenomen, die door de mogelijkheid van het acht keer wisselen, bij een vakwissel verdedigend zijn taak weer kon uitvoeren. Daarnaast was Beate Roeling in de rust in het veld gekomen voor Anouk van der Kraan.

De eerste aanval na rust leverde vervolgens direct een doelpunt op en al snel was duidelijk dat er een ander Korbatjo de tweede helft was in gegaan. Het spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven maar er stonden nu in ieder geval twee ploegen die met volledige inzet speelden. Het verschil van drie goals bleef echter op het scorebord staan tot aan 10-7.

Een “Beijerlands-kwartiertje” zorgde voor de grote omslag in de wedstrijd, via Boy Bakhuizen (2x), Carlo van Veen, Ruby Vermaas, Eliza Adrichem en Dennis de Wit scoorde Korbatjo zes maal op rij en stond er vijf minuten voor tijd een geruststellende 10-13 voorsprong op het bord. Die laatste vijf minuten werden echter in lijn met de rest van de wedstrijd zwak uitgespeeld, wat een 12-13 tussenstand teweeg bracht. Zo werd het nog een heel spannende laatste minuut waarin heel veel fouten over en weer gemaakt werden, maar de korf door beide ploegen niet meer gevonden werd.

Korbatjo blijft zodoende ongeslagen en zonder puntverlies poule 3I aanvoeren. Zaterdag 13 oktober speelt Korbatjo thuis tegen THOR uit Rotterdam. Aanvang 15.30 uur.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Carlo van Veen (4x), Boy Bakhuizen (3x), Ruby Vermaas (2x), en Eliza Adrichem, Alex de Reus, Dennis de Wit en Rikkert Huisman (allen 1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com