Korbatjo onderuit tegen ACKC

Op zaterdag 20 oktober speelde Korbatjo de kraker in de 3e klasse I tegen ACKC. Beide teams waren tot dan nog zonder puntverlies en wilden in het prestigeduel in Almkerk niet voor elkaar onder doen. Onder veel publieke belangstelling startte de Agrimarkt formatie zonder de zieke Anne van Nes, maar met Beate Roeling in de basis.

Korbatjo was in de openingsfase de meest trefzekere ploeg en kwam via schoten van Beate Roeling, Dennis de Wit, Carlo van Veen en Rikkert Huisman op een verdiende 2-4 voorsprong. Daarna stokte de productie aan de kant van de Beijerlanders en daar profiteerde de thuisploeg van. Bij een stand van 7-5 in het voordeel van ACKC werden de kleedkamers halverwege opgezocht.

Ondanks de grote werklust en het inbrengen van Boy Bakhuizen was het team van coach Paul Vink in het tweede bedrijf niet bij machte om de wedstrijd in haar voordeel om te buigen. De kansen waren er zeker, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Tot twee maal toe, bij 8-7 en 11-10, kwam Korbatjo goed terug van drie doelpunten achterstand, maar juist op die momenten wist de thuisploeg de korf ook weer te vinden. Korbatjo moest deze middag helaas haar meerdere erkennen in ACKC. Eindstand 15-13.

Dinsdag 23 oktober kan Korbatjo zich revancheren. Dan speelt het thuis het uitgestelde duel tegen THOR, aanvang 20.30 uur. Zaterdag 27 oktober wordt het eerste deel van het veldseizoen afgesloten met de wedstrijd Korbatjo - Ventura Sport. Aanvang van deze Hoeksche Waardse derby is 15.30 uur.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Dennis de Wit en Rikkert Huisman (beiden 3x), Ruby Vermaas (2x), Alex de Reus, Beate Roeling, Carlo van Veen, Eliza Adrichem en Boy Bakhuizen (allen 1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com