Korbatjo herpakt zich tegen Thor

Op dinsdagavond 23 oktober speelde Korbatjo de inhaalwedstrijd van zaterdag 13 oktober thuis tegen Thor. Na de nederlaag bij ACKC drie dagen eerder, wilde Korbatjo weer een goed resultaat neerzetten tegen de opponent uit Rotterdam. Er was veel belangstelling voor de toch koudere doordeweekse wedstrijd van de Agrimarkt formatie.

Anne van Nes keerde weer fit terug in de basisformatie, waarbij zij Korbatjo gelijk op 1-0 zette met een afstandsschot. Korbatjo liep snel uit en stond binnen een korte tijd 8-0 voor door onder andere schoten van Rikkert Huisman en Ruby Vermaas. Bij de stand van 8-0 maakte Thor haar eerste doelpunt, maar Korbatjo bleef scoren en uitlopen. De thee werd opgezocht met een stand van 15-3 in het voordeel van het team van coach Paul Vink.

Voor Korbatjo was het zaak om ook in de tweede helft de concentratie vast te houden en dat gebeurde ook. De Beijerlanders gingen rustig verder waar zij voor rust gebleven waren. De dames van Korbatjo, die voor rust al een aantal doelpunten voor hun rekening namen, scoorden er de tweede helft helemaal flink op los: de eerste zes doelpunten werden gemaakt door alle dames van Korbatjo, waarbij Anouk van der Kraan drie van de zes doelpunten voor haar rekening nam.

Daarnaast kregen in het tweede bedrijf Liam Snijders, Kaylee de Winter, Jelmer Vos, Wibe Rombout en A-junior Aranka van Veen de welverdiende kans om henzelf te laten zien in het vlaggenschip. Korbatjo speelde de wedstrijd rustig uit, waarbij Eliza Adrichem in de laatste minuut het laatste doelpunt aan liet tekenen. Eindstand: 24-7.

Zaterdag 27 oktober spelen zowel Korbatjo 1 als Korbatjo 2 thuis de derby tegen Ventura Sport uit Strijen. Korbatjo 2 treedt aan om 14:00 u, Korbatjo 1 om 15:30 u. Het zijn tevens de laatste wedstrijden van het eerste deel van het veldseizoen.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus (6x), Anne van Nes, Anouk van der Kraan en Rikkert Huisman (allen 4x), Ruby Vermaas (3x), Eliza Adrichem (2x) en Dennis de Wit (1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com