Korbatjo wint opnieuw streekderby

Op eigen veld heeft Korbatjo tegen Ventura Sport opnieuw laten zien dat het de sterkste is. Net als in Strijen (10-19) wonnen de Beijerlanders ook het tweede treffen met ruim verschil: 16-11.

Op de moeilijk bespeelbare grasmat ontspon zich een duel met twee gezichten. Korbatjo, waar Kaylee de Winter haar debuut maakte als vervangster van de afwezige Ruby Vermaas, wilde net als tegen Thor direct laten zien dat er voor de tegenstander niets te halen viel. Met goed en gevarieerd spel werd onder aanvoering van topschutter Rikkert Huisman Ventura Sport overlopen en halverwege de eerste helft stond de Agrimarkt formatie al met een straatlengte voor: 10-3.

Bij rust was de stand 13-5 en het thuispubliek ging er nog eens lekker voor zitten. Jammer genoeg opereerde het team van coach Paul Vink in het tweede bedrijf erg matig. Natuurlijk was de wedstrijd al gespeeld, maar blijkbaar zat die gedachte, ondanks alle goede bedoelingen, ook teveel in de hoofden van de spelers. De echte wil om te winnen ontbrak na de thee bij Korbatjo en ondanks wat wisselingen, zo maakte ook Anja Lander haar debuut bij de thuisploeg, kon het tij niet meer worden gekeerd. Ventura Sport deed nog wat terug en met 16-11 werd de eindstand bereikt.

Korbatjo sluit de eerste serie van acht wedstrijden af met een stevige 2e plaats in 3I, twee punten achter koploper ACKC. Op de laatste competitiedag in juni treft Korbatjo thuis de club uit Almkerk, waarin mogelijk wordt bepaald wie zich tot kampioen mag  laten kronen.

Zover is het echter nog lang niet, want Korbatjo gaat zich nu opmaken voor de zaalcompetitie. Ook hier spelen de Beijerlanders in de 3e klasse, waarin het o.a. streekgenoot ADO uit ’s Gravendeel treft. Het doel is ook hier om te strijden voor promotie. Met enkele oefenwedstrijden tegen 2e klassers Juliana en Vitesse gaat de voorbereiding binnenkort van start.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Rikkert Huisman (6x), Anne van Nes (3x), Eliza Adrichem, Alex de Reus en Dennis de Wit (allen 2x) en Anouk van der Kraan (1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com