Korbatjo laat eerste zaalpunten liggen

Afgelopen zaterdag ging de zaalcompetitie weer van start en barstte direct de strijd om de titel in poule 3G los. Voor Korbatjo lijkt het erop dat het in de zaal een stuk lastiger gaat worden dan op het veld. Met veel gelijkwaardige tegenstanders belooft het daarom een spannende zaalcompetitie te worden. Dat bleek afgelopen zaterdag in het Sportcentrum van de TU Delft, waar Paal Centraal en Korbatjo tegenover elkaar kwamen te staan. Zowel de op het veld in de 2e klasse acterende studentenploeg als de Beijerlanders waren erop gebrand om de eerste zaalpunten te pakken.

Paal Centraal opende de score met twee treffers achter elkaar. Na deze 2-0 bleek de vakkenwissel de Agrimarkt formatie goed te doen, want direct daarna wist Carlo van Veen het eerste doelpunt aan de kant van Korbatjo te maken (2-1). Tot 4-5 werd er om en om gescoord, maar Dennis de Wit wist daar een einde aan te maken door de gelijkmaker te scoren (5-5). Helaas ging bij de Delftenaren vanaf dat moment het gas erop, waardoor zij maar liefst vijf maal de korf wisten te vinden, terwijl Korbatjo dat maar een keer kon (10-6). Voor rust liet het team van coach Paul Vink nog een keer haar tanden zien en kwam door doelpunten van topscoorder Alex en Reus en Dennis de Wit tot 10-8 terug. Bij deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De openingstreffer was tijdens het tweede bedrijf voor de ploeg in het geel-blauw, wat vertrouwen gaf voor het vervolg van de wedstrijd (10-9). Korbatjo wist goede aanvallen op te zetten, maar vergat daarbij de kansen af te maken. De thuisploeg wist daarentegen wel hoe de doelpunten gemaakt moesten worden, mede door slecht verdedigen aan de kant van Korbatjo, waardoor ze uitliep naar een comfortabele voorsprong (13-10). Die voorsprong wist de ploeg uit Delft niet lang vast te houden door onder andere doelpunten van aanvoerder Rikkert Huisman (15-15). Bij deze stand was de spanning om te snijden en probeerden beide ploegen het hoofd koel te houden. Dat laatste konden de spelers van Paal Centraal uiteindelijk het beste en gaf Korbatjo zich gewonnen. Bij een stand van 21-17 blies scheidsrechter Deurloo de wedstrijd af. De conclusie was dat er verdiend verloren is van een van de titelkandidaten, maar dat er genoeg kansen werden gecreëerd, die helaas te weinig werden benut.

Korbatjo kijkt uit naar aanstaande zaterdag, waar voor eigen publiek het Zeeuwse Seolto moet worden bestreden. De aanvang in Sportplaza de Boogerd is om 18.45 uur. We hopen op veel publiek in de eerste thuiswedstrijd. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Alex de Reus 7x, Dennis de Wit en Rikkert Huisman beiden 4x en Carlo van Veen 2x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com