Korbatjo pakt eerste zaaloverwinning tegen Seolto

Zaterdag 1 december stond de eerste thuiswedstrijd van Korbatjo in Sportplaza de Boogerd op het programma tegen Seolto uit Vlissingen. Beide ploegen hadden vorige week punten laten liggen en waren zodoende op zoek naar de eerste overwinning in de zaal.
Korbatjo startte met dezelfde acht basisspelers als afgelopen week tegen Paal Centraal. Het eerste doelpunt van de avond was voor de Zeeuwse ploeg. Korbatjo was echter vastberaden om een boeiende wedstrijd neer te zetten voor het thuispubliek en met doelpunten van Anouk van der Kraan en Carlo van Veen werd de eerste voorsprong gepakt. Hierna vielen de goals om en om en lukte het niet om een duidelijk gat te slaan, wat resulteerde in een 8-5 tussenstand halverwege de eerste helft. Het overwicht was wel duidelijk voor de Oud-Beijerlanders, die konden bouwen op de rebounds van de dames, waarmee de heren regelmatig in stelling werden gebracht. Na een serie van drie goals stond met nog enkele minuten een 12-7 stand op het scorebord. Echter juist in deze laatste minuten werden aanvallend slechte keuzes gemaakt, waarmee Seolto de kans kreeg zich terug te vechten tot een 12-9 ruststand.

Coach Paul Vink was in de rust niet ontevreden over het spel, maar wel over het verzuimen om de wedstrijd te beslissen en het ontbreken van scherpte in de laatste fase. Deze opdracht werd direct na rust echter goed opgepakt. De korf werd makkelijk gevonden en met treffers van Alex de Reus (2x), Rikkert Huisman (2x) en Anne van Nes wist Korbatjo in korte tijd een serie van vijf te maken en eindelijk het gat te slaan naar 17-9. Vreemd genoeg zakte de Agrimarkt-formatie na deze goede start verdedigend helemaal in en scoorde Seolto ook maar liefst vijf doelpunten (17-14). Dit was voor coach Vink de aanleiding om een time-out aan te vragen en de ploeg wederom op scherp te zetten. Via een vrije bal van topscoorder Rikkert Huisman kon de Zeeuwse serie gelukkig doorbroken worden, maar het was pas tien minuten voor tijd Dennis de Wit die met twee schoten de echte rust in de ploeg wist terug te brengen (21-17). Hierna is de overwinning nooit meer in gevaar gekomen en werd uiteindelijk afgefloten bij een 22-18 eindstand.

Met de eerste overwinning op zak kijkt Korbatjo uit naar volgende week zaterdag, waar wederom een thuiswedstrijd op het programma staat. Dit keer komt DSO uit Klundert op bezoek, de wedstrijd gaat om 19:20 uur van start. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Rikkert Huisman 9x, Alex de Reus 5x, Dennis de Wit 4x, Carlo van Veen, Ruby Vermaas, Anne van Nes en Anouk van der Kraan allen 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com