Korbatjo ontsnapt op bezoek bij NIO

Afgelopen zaterdag heeft Korbatjo een zware kluif gehad aan het Rotterdamse NIO. Voor de tweede keer ging Korbatjo dit seizoen op bezoek in Schiebroek. Op het veld pakte Korbatjo in de stromende regen nog relatief eenvoudig de punten. Deze zaalwedstrijd gaf, zoals verwacht, een heel ander beeld.

NIO, onder leiding van oud Korbatjo 2 coach René Meulmeester, nam direct een voorsprong en bleek in haar eerste aanvalsvak wel een heel scherp schietende heer te hebben staan. Korbatjo haakte in de beginfase via goals van Rikkert Huisman en Dennis de Wit nog wel aan, maar moest toch vrij snel een eerste gaatje laten vallen en via 4-2 en 6-4 behield NIO haar voorsprong.
Halverwege de eerste helft kreeg de Agrimarkt formatie meer grip op het spel en kwam via Anne van Nes en Boy Bakhuizen op gelijke hoogte. Nog voor het rustsignaal zorgde Van Nes hoogstpersoonlijk met haar derde en vierde treffer, dat Korbatjo met een minimale voorsprong van 8-9 de kleedkamers kon opzoeken.

Coach Paul Vink zag in het begin van het tweede bedrijf dat zijn ploeg het, ondanks dat het een kwalitatief beter team heeft, erg moeilijk had tegen NIO. Met gerichte wissels probeerde hij gedurende de tweede helft de wedstrijd naar de hand te zetten. Alex de Reus verving Boy Bakhuizen om verdedigend meer over te houden in de verdediging en bracht later ook Beate Roeling voor Anouk van der Kraan.
Dit sorteerde effect. Korbatjo werd de betere ploeg en kwam bij 9-12 10-13 11-14 en 12-15 tot vier keer toe op drie punten voorsprong. De Rotterdamse thuisploeg liet zich echter van zijn beste kant zien en bleef de aansluiting vinden en kwam bij 15-15 zelfs weer op gelijke hoogte.

Alex de Reus en Dennis de Wit leken de wedstrijd met twee rake afstandsschoten in Oud-Beijerlands voordeel te beslissen, maar wederom waren slordigheden in de verdediging en teveel gemiste kansen in de aanval er debet aan dat twee minuten voor tijd er een 17-17 stand op het scorebord kwam te staan. De eerste aanval van beide teams leverde vervolgens niks op. Met nog een kleine minuut op de klok kwam de bal, na een lange aanval, in de handen van de vrijstaande Dennis de Wit, die onberispelijk raak schoot en zich daarmee tot matchwinnaar kroonde. Een minimale overwinning, die wel twee hele belangrijke punten opleverde én een plek in de top van de 3e klasse.

De selectie gaat nu genieten van een paar vrije dagen. Op zaterdag 12 januari wacht in de eigen De Boogerd streekgenoot én concurrent voor promotie ADO uit ’s Gravendeel. Aanvang van deze belangrijke wedstrijd is 18.40 uur. Kom laat je horen voor Korbatjo!

De scores bij Korbatjo: Anne van Nes 5x, Dennis de Wit en Rikkert Huisman 4x, Boy Bakhuizen en Alex de Reus 2x en Carlo van Veen 1x

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com