Korbatjo verslaat ADO in zinderende streekderby

Op zaterdag 12 januari 2019 was het zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Korbatjo ontving ADO uit ’s-Gravendeel, de nog ongeslagen koploper. Na het oplopen van beide teams nam Korbatjo de bal uit in de bomvolle sporthal De Boogerd, waar veel supporters van beide teams aanwezig waren.

De gasten openden de score in het boeiende duel. Tot aan de 3-4 pakte ADO iedere keer de voorsprong met een doelpunt. Na de 4-4 van Rikkert Huisman nam de Agrimarkt-formatie een flinke voorsprong op ADO. Via doelpunten van Dennis de Wit, Boy Bakhuizen, Eliza Adrichem, Rikkert Huisman en Anouk van der Kraan bepaalde Korbatjo de tussenstand op 9-4. ADO deed wat terug, maar aanvoerder Huisman bepaalde de ruststand via een afstandsschot op 10-6.

De gasten uit ’s-Gravendeel tekenden ook voor het eerste wapenfeit na rust, waarna het team van coach Paul Vink direct reageerde via doelpunten van Anne van Nes en Alex de Reus (2x), waarmee de tussenstand van 13-7 op het bord werd genoteerd. Nadat Rikkert Huisman en Boy Bakhuizen nog beiden wisten te scoren, kantelde de wedstrijd. De arbiter begon twijfelachtige beslissingen te nemen, waarbij de man in het zwart liet merken zeker geen “thuisfluiter” te zijn, integendeel. Ook werd er met gele kaarten gestrooid, wat niet nodig was in deze verder sportieve streekderby. ADO begon veel te scoren, kreeg veel strafworpen en vrije ballen mee, maar de defensie van de Beijerlanders wist stand te houden. Met 18-17 als eindstand wist Korbatjo ook de derde streekderby dit seizoen (tijdens de veldcompetitie werd er 2x van Ventura Sport gewonnen) winnend af te sluiten, waarbij Korbatjo over ADO klimt in de ranking. Samen met Paal Centraal staat Korbatjo nu aan kop in 3G.  

Al met al was het een heerlijk korfbalgevecht waarbij de punten in Oud-Beijerland bleven en waar de supporters beloond werden voor hun komst en aanmoedigingen. Volgende week reist de selectie af naar Maasdijk voor de belangrijke wedstrijd tegen Dijkvogels. Het vlaggenschip speelt om 16.35 uur en hopelijk zijn er weer veel supporters die Korbatjo komen steunen. Kom laat je horen!

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Boy Bakhuizen 4x, Alex de Reus 3x, Anne van Nes 2x, Eliza Adrichem, Anouk van der Kraan en Dennis de Wit allen 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com