Korbatjo neemt koppositie in

Zaterdag 19 januari mocht Korbatjo afreizen naar Maasdijk voor de wedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Dijkvogels. Ook de andere twee ploegen uit de bovenste regionen van poule 3G troffen elkaar, dus met een overwinning zou Korbatjo goede zaken kunnen doen op de ranglijst.

Door ongecontroleerd verdedigen aan Korbatjo’s zijde kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Gelukkig liet Korbatjo zich aanvallend gelden en liet de ploeg vanaf het begin zien vandaag met scherp te schieten. Zo brachten Alex de Reus en Dennis de Wit de stand weer in evenwicht. De eerste helft bleven de ploegen redelijk dicht bij elkaar. Verdedigend kregen de Beijerlanders meer controle en vooral de heren van Korbatjo wisten de korf te vinden. Mede dankzij schoten van Rikkert Huisman en een korte kans van Carlo van Veen gingen de ploegen de rust in met een 6-8 tussenstand.

Korbatjo voelde dat het beter kon en coach Paul Vink stuurde zijn ploeg met een duidelijke missie het veld op, namelijk de zege binnenhalen. Met een aangescherpt plan en meer aanvallende controle wist de Agrimarkt formatie de tweede helft afstand te nemen van de ploeg uit Maasdijk. De Beijerlanders waren onder de korf duidelijk de sterkste, mede dankzij de sterk acterende Eliza Adrichem. Daarnaast bleef het team aanvallend doorzetten en kwam het in de tweede helft toch makkelijker tot scoren. Het publiek van Dijkvogels probeerde nog achter hun ploeg te gaan staan, maar dit kwam toch niet helemaal van de grond. De thuisploeg wist via twee heren nog wel de korf te vinden, waardoor het nog een tijd lang kon aanhaken. Eenmalig kwam er bij 12 -12 nog een gelijke stand op het scorebord, maar steeds liet Korbatjo zien vastberaden te zijn de punten mee te nemen naar Oud-Beijerland. Met name Rikkert Huisman en Dennis de Wit wisten de korf in die fase makkelijk te vinden en daardoor werd de marge vergroot. Bij 15-19 was de wedstrijd gespeeld en uiteindelijk floot de scheidsrechter af met een eindstand van 16-22. Korbatjo heeft vandaag laten zien de terechte koploper te zijn in deze poule, want doordat Paal Centraal de punten moest laten bij ADO in ’s Gravendeel neemt Korbatjo alleen de leiding in poule 3G.

Volgende week krijgt Korbatjo in De Boogerd het Zeeuwse TOGO op bezoek, aanvang 17.40 u. We hopen dat er weer veel supporters zijn om de nieuwe koploper te steunen!

Doelpunten: Rikkert Huisman (7x), Dennis de Wit (6x), Alex de Reus (4x), Eliza Adrichem (2x), Carlo van Veen, Anouk van der Kraan en Ruby Vermaas (allen 1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com