Korbatjo verslaat TOGO met moeite

Op zaterdag 26 januari stond de derde wedstrijd van 2019 voor de deur voor Korbatjo. Nadat de krakers thuis tegen ADO en uit tegen Dijkvogels gewonnen werden, hoopte Korbatjo hier een passend vervolg aan te kunnen geven. Tegen het Zeeuwse TOGO ontbrak bij de thuisclub Dennis de Wit, die helaas geblesseerd moest toekijken.

De openingsfase was voor Korbatjo, waarin Boy Bakhuizen met twee afstandsschoten direct het goede voorbeeld gaf aan zijn ploeggenoten. Via doelpunten van Eliza Adrichem, Rikkert Huisman en Alex de Reus liep de formatie van coach Paul Vink uit naar een 10-4 voorsprong. Het vlaggenschip van Korbatjo kende vervolgens een zwakke fase voor de rust, waarin alleen Carlo van Veen en Alex de Reus wisten te scoren, terwijl de gasten uit Zeeland er flink op los schoten. Met een ruststand van 12-10 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De donderpreek van coach Paul Vink had niet het gewenste effect. Ook na rust wist de Agrimarkt-formatie niet weg te lopen bij TOGO. De gasten scoorden het eerste doelpunt na rust, maar gelukkig namen captain Rikkert Huisman en topscoorder Alex de Reus het voortouw en droegen voor een zeer groot deel bij aan de uiteindelijke (verdiende) zege van de Beijerlanders. Alleen Boy Bakhuizen wist de ‘doelpuntenregen’ van de twee schutters te doorbreken met een treffer, waarbij de bezoekers ook mee wisten te scoren. Na een onnodig spannende slotfase klonk het laatste fluitsignaal bij de stand van 20-18. De twee punten waren binnen en doordat ADO verrassend gelijk speelde tegen het eveneens laag geplaatste NIO is het gat tussen koploper Korbatjo en de achtervolgers ADO en Paal Centraal opgelopen tot 2 punten.

Korbatjo had onverwacht bijzonder veel moeite met TOGO en wil zaterdag 2 februari om 19:00 uur voor eigen publiek graag revanche nemen op zichzelf. Dan wacht het op een gedeelde tweede plaats staande Paal Centraal, die de formatie van Paul Vink in de openingswedstrijd in Delft de enige punten afhandig maakte. Ook het 2e team zal aantreden tegen Paal Centraal 2, aanvang van die wedstrijd is om 17:35 uur. De selectie hoopt op jullie support. Kom laat je horen!

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Alex de Reus 9x, Rikkert Huisman 6x, Boy Bakhuizen 3x, Eliza Adrichem en Carlo van Veen beiden 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com