Korbatjo deelt met Paal Centraal

Op zaterdag 2 februari stond in de 3de klasse G voor koploper Korbatjo de topper tegen Paal Centraal op het programma. Korbatjo begon de wedstrijd tegen de studenten van de TU Delft niet sterk en als gevolg van slecht verdedigen stond de thuisploeg al snel op een 0-2 achterstand. Langzaam aan kwam Korbatjo beter in de wedstrijd en via schoten van Rikkert Huisman, Alex de Reus, Boy Bakhuizen en Carlo van Veen kwam de thuisploeg langszij: 4-4. Via een benutte korte kans van Alex de Reus kwam de Agrimarkt formatie voor het eerst op voorsprong en die voorsprong wist Korbatjo lang vast te houden. Naast de al eerder genoemde scorende heren wisten ook Anouk van der Kraan en Anne van Nes de korf te vinden en met een comfortabele 12-7 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht. 

Na rust startte de ploeg van Paul Vink goed en liep verder uit naar een stand van 15-7. Geen vuiltje aan de lucht dachten de toeschouwers in sporthal De Boogerd, maar het onmogelijke gebeurde. Plots was de scherpte verdwenen en mede daardoor kreeg Paal Centraal ook weer het vertrouwen. De Beijerlanders kwamen, op Eliza Adrichem na, niet meer tot scoren en in een zeer spannende slotfase zelfs op achterstand, 16-17. Tot grote opluchting van alles en iedereen dat voor Korbatjo was schoot Boy Bakhuizen zijn team nog langszij: 17-17. Na afloop wist de thuisploeg niet of het nu blij moest zijn met een punt, of teleurgesteld moest zijn over het puntverlies.

Door het gelijke spel tegen naaste belager Paal Centraal blijft Korbatjo met twee punten voorsprong de koppositie vasthouden. Het gat met nummer drie ADO is door het verlies van de Seuters tegen Dijkvogels nu zelfs drie punten.

Volgende week neemt de selectie van Korbatjo het op tegen het Zeeuwse Seolto. Korbatjo 2 speelt om 16.00 uur en de hoofdmacht start om 17.15 uur. Kom laat je horen in Vlissingen voor de selectie van Korbatjo!

Doelpuntenmakers Korbatjo:
Alex de Reus, Boy Bakhuizen en Rikkert Huisman (allen 4x), Anne van Nes (2x), Anouk van der Kraan, Carlo van Veen en Eliza Adrichem (allen 1x)
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com