Korbatjo behoudt koppositie

Zaterdag 9 februari reisde de selectie van Korbatjo af naar Vlissingen om de strijd aan te gaan met Seolto. Na het gelijkspel van vorige week tegen concurrent Paal Centraal, wilden de Oud-Beijerlanders dit keer weer met twee punten van het speelveld stappen om zo de koppositie in poule 3G te behouden.

Na het startsignaal van scheidsrechter Cannoo barstte de strijd los en wisten de Zeelanders als eerste de korf te vinden. Het vlaggenschip van Korbatjo stond daarna op scherp en nam meteen een flinke voorsprong met doelpunten van aanvoerder Rikkert Huisman, Anne van Nes, Ruby Vermaas en Alex de Reus (1-6). De thuisploeg wist de doelpuntenreeks van de koploper éénmaal te doorbreken, waarna Korbatjo verder ging met waar het gebleven was: scoren! Bij een stand van 2-9 zette Seolto de knop om en door middel van een paar rake schoten kwamen men weer terug in de wedstrijd (7-11). Boy Bakhuizen liet net voor rust zien dat Korbatjo enkel voor de winst gekomen was en bepaalde de ruststand op 7-12.

Na rust kwam de ploeg van coach Paul Vink wederom goed uit de startblokken met doelpunten van Anouk van der Kraan, Rikkert Huisman en Anne van Nes (9-15). Echter, de doelpuntenmachine van de Agrimarkt-formatie leek vanaf dat moment stil te staan, waardoor Seolto kans zag om dichterbij te komen. Door af en toe zwak te verdedigen en foute keuzes aan de kant van Korbatjo, kwam de thuisploeg gevaarlijk dichtbij (15-16). Gelukkig rechtte Korbatjo de rug en wisten de spelers nog een reeks van vier doelpunten neer te zetten, waarmee de wedstrijd werd beslist. Het laatste fluitsignaal klonk bij een eindstand van 17-20. Concurrent Paal Centraal verloor van NIO, wat betekent dat ADO de nieuwe runner-up is in poule 3G met een achterstand van drie punten op Korbatjo.

De Oud-Beijerlanders zijn goed op weg en willen dit ook volgende week weer doorzetten. Dan wordt er aangetreden tegen DSO in Klundert om 16:30 uur. De Brabanders strijden tegen degradatie en zullen dan ook alles op alles zetten om Korbatjo onderuit te halen. Korbatjo strijdt om het kampioenschap en zullen ook alles uit de kast trekken om de punten mee naar huis te nemen. Kortom: verschillende belangen, maar dezelfde strijdlust. Dat belooft een leuke wedstrijd te worden! Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers namens Korbatjo: Rikkert Huisman, Alex de Reus en Anne van Nes allen 4x, Boy Bakhuizen 3x, Ruby Vermaas en Eliza Adrichem beiden 2x, Anouk van der Kraan 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com