Korbatjo zet goede stap richting kampioenschap

Zaterdag 16 februari stond in Klundert voor koploper Korbatjo de ontmoeting tegen degradatiekandidaat DSO op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd bleek zelfs, tot genoegen van de Oud-Beijerlanders, dat DSO als hekkensluiter moest starten aan de wedstrijd, omdat hun concurrent TOGO een knappe 15-16 overwinning boekte bij de eerste achtervolger van Korbatjo, ADO. Bij een overwinning konden de Seuters zodoende op 5 punten achterstand gezet worden.

Bovenstaand feit was in het begin van de wedstrijd niet direct terug te zien bij Korbatjo. De thuisploeg liet in elk geval direct merken er alles aan te doen om de laatste plek weer te verlaten en schoot met scherp. Dit resulteerde, na één tegenreactie van Dennis de Wit, in een tussenstand van 4-1. Halverwege de eerste helft lukte het de Agrimarkt-formatie wel om zich te herpakken en de aanvallen werden langer en beter verzorgd. Het voornaamste probleem was enkel nog het afronden van de kansen. Na een doorbraak van Anne van Nes en twee strafworpen werd voor het eerst de aansluiting gevonden bij 5-4. Tot aan de rust wisten de ploegen elkaar, in elk geval qua score, aardig in evenwicht te houden en met een 8-8 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Coach Paul Vink was tevreden over het terug knokken in de wedstrijd, na het matige begin. Iets dichter verdedigen en aanvallend iets beter omgaan met de kansen was dan ook het streven voor de tweede helft. Na een snelle 8-9 voorsprong was het de achtste herengoal van DSO die de 9-9 betekende. Dit was voor Carlo van Veen de trigger om aanvallend wat extra te investeren en, na wederom een aantal lange aanvallen, werd door zijn twee goals eindelijk het eerste gat geslagen. De verdedigende taken werden beter uitgevoerd en DSO was duidelijk minder zuiver en kwam zodoende moeilijk aan doelpunten. Leunende op deze verdedigende kracht wist Korbatjo na de 10-11 eindelijk echt aan te zetten en uit te lopen naar een 10-16 voorsprong. Hiermee was de overwinning, weliswaar wat later en moeizamer dan gewenst, toch veilig gesteld en floot scheidsrechter Bijl af bij een 11-16 eindstand.

Later op de avond bleek de andere concurrent Paal Centraal zich ook nog te verslikken in laagvlieger Seolto, zij kwamen niet verder dan een gelijkspel waarmee het vlaggenschip zich stevig aan kop van de 3e klasse heeft gevestigd. Door het gat van vijf punten is het behalen van vier punten in de resterende vier wedstrijden voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Over 2 weken, op zaterdag 9 maart, zal er na de korte break weer aangetreden worden. Om 19.00 uur zal NIO uit Rotterdam op bezoek komen, een ploeg die momenteel in uitstekende vorm steekt en zeker niet onderschat mag worden. De uitwedstrijd werd eerder met 17-18 gewonnen. Support is dus zeker welkom!

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Alex de Reus 4x, Boy Bakhuizen 4x, Dennis de Wit 3x, Carlo van Veen 3x, Ruby Vermaas 1x en Anne van Nes 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com