Korbatjo overtuigend langs NIO

Na twee korfbalvrije zaterdagen kon de selectie van Korbatjo niet wachten om weer een wedstrijd te kunnen spelen. Op zaterdag 9 maart kwam NIO op bezoek in sporthal De Boogerd, waarbij de coach van NIO de Beijerlanders goed kent. Na twee eerdere overwinningen voor Korbatjo tegen NIO (op het veld 8-14, in de zaal 17-18), kon Korbatjo een NIO verwachten wat gebrand was om te winnen. Beide teams verloren de tweede seizoenshelft (van het zaalseizoen) nog geen wedstrijd, waardoor De Boogerd volliep voor een spannende wedstrijd. Om 19.00 uur nam de Agrimarkt-formatie de bal uit, waar Korbatjo 2 het goede voorbeeld had gegeven met een belangrijke 16-13 overwinning op NIO 2.

Alex de Reus opende de score voor Korbatjo. De bezoekers kwamen weer op gelijke hoogte, waarna de formatie uit Schiebroek uitliep naar een 2-4 voorsprong. Dit was het moment voor Korbatjo om gas te geven en doordat alle mannen wisten te scoren zag het publiek Korbatjo op een 8-4 voorsprong komen. NIO scoorde nog tweemaal voor rust, maar ook de thuisploeg wist de korf goed te vinden en door doelpunten van Anouk van der Kraan, Ruby Vermaas en wederom Alex de Reus werd de ruststand bereikt: 11-6.

Met een benutte strafworp maakte Dennis de Wit voor de formatie van Paul Vink het eerste doelpunt na rust. Toen brak er een fase aan waarin beide teams na elkaar scoorden, waar bij Korbatjo de doelpunten kwamen van Eliza Adrichem, Alex de Reus en Ruby Vermaas: 15-9. Waar het vlaggenschip het haarzelf nog wel eens moeilijk weet te maken door de tegenstander terug te laten komen, was daar vandaag geen sprake van. Korbatjo was, met uitzondering van de eerste fase, de hele wedstrijd heer en meester en liep dan ook terecht weg bij NIO.

De met scherp schietende Boy Bakhuizen en Alex de Reus waren niet te stoppen door NIO. Vanaf de 15-9 liet Bakhuizen vier doelpunten aantekenen, terwijl De Reus drie wapenfeiten in huis had. Anouk van der Kraan en Ruby Vermaas lieten allebei ook een doelpunt noteren in deze fase. Nadat NIO nog twee keer scoorde, lieten Eliza Adrichem en (de ingevallen) Jelmer Vos de handen nog maar eens op elkaar gaan: 27-14. NIO wist nog te scoren, waarna Carlo van Veen met een raak schot de eindstand bepaalde: 28-15.

Coach Paul Vink gunde (terecht) ook nog speeltijd aan Kaylee de Winter en Ruben Vinke, in een wedstrijd waar NIO duidelijk moest buigen voor een scherp en overheersend Korbatjo. Door de overwinning kan Korbatjo volgende week het kampioenschap in de wacht slepen, in de streekderby bij ADO. De selectie hoopt op veel support. Waar Korbatjo 2 om 13.15 uur begint, start de kampioenswedstrijd van het vlaggenschip om 14.40 uur. Kom laat je horen!!

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Boy Bakhuizen 8x, Alex de Reus 7x, Eliza Adrichem en Ruby Vermaas 3x, Anouk van der Kraan, Carlo van Veen en Dennis de Wit allen 2x, Jelmer Vos 1x

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com