Kampioen laat de teugels vieren

Na een reeks zeer goede wedstrijden met ruime overwinningen op NIO en ADO als uitschieters en het daarmee behaalde kampioenschap, stonden er voor Korbatjo nog twee zaalwedstrijden op het programma. Om te beginnen afgelopen week tegen Dijkvogels en dan als toetje nog een uitwedstrijd in Goes tegen Togo.

De uitzwaai-wedstrijd voor eigen publiek als kampioen begon met een verrassende opstelling. Het was namelijk de 17-jarige Mischa Coppens die zijn debuut mocht maken in het vlaggenschip, wat hij meer dan verdienstelijk deed en bekroonde met een mooie goal. Coppens maakt zijn debuut echter in een ploeg die de scherpte na het behaalde kampioenschap aardig kwijt leek te zijn en het publiek dit keer niet op een wervelende korfbalshow kon trakteren. Vanaf het eerste moment speelde de Agrimarkt formatie vooral tegen zichzelf door een te laag tempo aan te houden en overal een stapje te laat te zijn.

Zo keek Korbatjo vanaf de eerste minuut tegen een achterstand aan, pas vlak voor rust konden de geel-blauwen voor het eerst gelijk komen door twee snelle goals van Alex de Reus en Anouk van der Kraan. Tekenend voor de eerste helft was, dat in de daarop volgende aanval de 9-10 alweer viel en zodoende toch met een achterstand de rust ingegaan werd.

De tweede helft liet ondanks de goede bedoelingen die in de kleedkamer waren uitgesproken, maar daar ook blijkbaar achter waren gebleven, geen ander beeld zien. Dijkvogels pakte snel een voorsprong en eigenlijk was het voor Korbatjo een zege dat Alex de Reus er wel zin in had en aan de hand van zijn in totaal negen velddoelpunten bleef Korbatjo steeds aanhaken, zonder in de hele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan.

De spanning in de slotfase vergoedde voor het publiek nog iets en wie anders dan Alex de Reus bracht met twee zuivere afstandstreffers de stand van 19-21 naar 21-21. Dat was ook tevens de eindstand. Zodoende blijft Korbatjo dit seizoen zowel op het veld als in de zaal nog altijd ongeslagen in thuiswedstrijden.

Zaterdag 30 maart speelt Korbatjo haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen het tegen degradatie vechtende Togo uit Goes.

De doelpunten voor Korbatjo werden gemaakt door: Alex de Reus (9x), Boy Bakhuizen (4x), Ruby Vermaas en Anouk van der Kraan (beiden 3x), Mischa Coppens en Carlo van Veen (beiden 1x)

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com