Korbatjo haalt uit tegen Triade

Zaterdag 25 mei stond de wedstrijd Korbatjo tegen Triade op het programma aan de Helen Parkhurstweg in Oud-Beijerland. Op 6 oktober 2018 won Korbatjo met pijn en moeite van Triade (12-13), daarom was de formatie van Paul Vink in de thuiswedstrijd strijdbaar om het veel beter te willen doen. Scheidsrechter Van der Plicht floot om 15:30 uur de wedstrijd leven in, waar Jelmer Vos weer in de basis mocht starten. Boy Bakhuizen en Dennis de Wit waren absent.

Diezelfde Jelmer zette Korbatjo al in de eerste aanval op 1-0. De Beijerlanders schoten uit de startblokken en kwamen via Alex de Reus, Carlo van Veen en Rikkert Huisman tot een 6-0 voorsprong, voordat Triade het eerste wapenfeit aan liet tekenen. Dit was voor de Agrimarkt formatie geen reden tot paniek. Sterker nog, de scores bleven maar komen bij de thuisploeg.

Ook na de eerste goal duurde het lang voordat Triade tot scoren kwam. Door doelpunten van bijna alle mannen en scores van Ruby Vermaas en Anne van Nes kwam Korbatjo tot 12-1, voordat Triade weer tot scoren kwam. Rikkert Huisman (2x) en Anne van Nes wisten de korf nog te vinden, waardoor met een stand van 15-2 de kleedkamers opgezocht werden.

In de tweede helft scoorden de bezoekers de eerste goal. Korbatjo liet de doelpuntenmotor enigszins rusten, waardoor Triade qua scoren bijna gelijk meeging tot aan de 18-4. Hierna gaf Korbatjo weer een beetje gas, waardoor de Agrimarkt formatie verder wegliep tot 22-4.

In de slotfase ging het weer een beetje gelijk op qua scores. Een net ingevallen Triade heer zorgde voor de 22-5, waarna Ruben Vinke, die net in het veld stond voor Carlo van Veen, de doorloper aan wist te geven op Eliza Adrichem. Bij een stand van 26-7 floot de goed fluitende scheidsrechter af.

Korbatjo heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. Op zaterdag 1 juni reizen de Beijerlanders af naar het Rotterdamse Thor (aanvang 15:30 uur op Sportveld Ellemare), waarna op zaterdag 15 juni de beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen ACKC uit Almkerk plaats zal vinden op het eigen complex in Oud-Beijerland. We hopen dat bij beide wedstrijden er veel supporters zullen komen: Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Rikkert Huisman (8x), Alex de Reus (7x), Jelmer Vos en Anne van Nes (beiden 3x), Carlo van Veen en Ruby Vermaas (beiden 2x) en Eliza Adrichem (1x)

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com