Korbatjo boekt ruime zege op Thor

Op zaterdag 1 juni reisde Korbatjo af naar Rotterdam-Zuid voor de wedstrijd tegen Thor. In de thuiswedstrijd had Korbatjo geen moeite met deze tegenstander (24-7). Deze keer kwam de Agrimarkt-formatie iets moeizamer op gang, maar werd er wederom een ruime overwinning geboekt.

Op deze zonnige zaterdagmiddag startte Dennis de Wit weer in de basis en bekeek de herstellende Boy Bakhuizen de wedstrijd vanaf de bank. Coach Paul Vink had de opdracht gegeven om in deze wedstrijd vooral te zorgen voor het dynamische spel waarmee de ploeg al weken laat zien dat het de tweede klasse waard is. Een opdracht die moeilijker is dan het klinkt. Kansen waren er in overvloed en dat komt het spel niet altijd ten goede. Korbatjo had soms moeite met het selecteren van de juiste kansen en het achterverdedigen van Thor maakte het spel ook  niet aantrekkelijker. Ondanks dat werd er wel gemakkelijk raak geschoten door Eliza Adrichem en Rikkert Huisman en bewees Dennis de Wit zijn waarde door driemaal te scoren in de eerste helft. Thor kon echter aan blijven haken en er stond in de rust een magere 5-7 tussenstand op het scorebord.

Reden voor coach Paul Vink om in de kleedkamer zijn ploeg op scherp te zetten en met hernieuwde energie het veld in te laten gaan. Het eerste team van de Oud-Beijerlandse vereniging liet na rust direct zien dat het weer in vorm was en de motoren begonnen eindelijk te draaien. Alex de Reus gaf het startsein door een korte kans af te ronden en Eliza Adrichem en Ruby Vermaas traden in zijn voetsporen. De tussenstand was inmiddels 7-12. Met een verbeterd spel en meer scherpte in de afronding liet Korbatjo wederom zien over alle schijven te kunnen scoren, want ook Anne van Nes en Anouk van der Kraan wisten het gat van de korf te vinden. Daar waar de Rotterdammers in de eerste helft Korbatjo nog konden bijbenen, was in de tweede helft het verschil in kwaliteit te merken. Via doelpunten van Carlo van Veen, Rikkert Huisman en Dennis de Wit liep de ploeg steeds verder uit (11 -21). Uiteindelijk klonk het eindsignaal op deze warme zaterdagmiddag en kon Korbatjo al met al tevreden zijn met de ruime overwinning: 11-24.

Met een vrij Pinksterweekend tussenin mag Korbatjo zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Korbatjo treft op 15 juni mede-koploper ACKC op het eigen veld. Beide ploegen zijn zeker van promotie, maar zullen nog tegen elkaar strijden om de eerste positie in poule 3I. Kom dus allen ons 1e team nog een laatste keer naar de overwinning juichen op zaterdag 15 juni.

Doelpuntenmakers: Dennis de Wit 7x, Eliza Adrichem, Rikkert Huisman, Alex de Reus allen 4x, Anne van Nes 2x, Ruby Vermaas, Anouk van der Kraan en Carlo van Veen allen 1x.
 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com