Korbatjo pakt de dubbel

In één van de beste wedstrijden van het seizoen heeft Korbatjo na de zaaltitel ook de veldtitel in de derde klasse binnengehaald. Hiermee maakt de Oud-Beijerlandse ploeg de dubbele degradatie in het voorgaande seizoen binnen een jaar weer helemaal goed.

Zoals eigenlijk het hele seizoen stond de ploeg er op het moment dat het gevraagd werd. De spanning was perfect opgebouwd in deze competitie waarin Korbatjo en ACKC veruit de sterkste ploegen waren. Voor de zaal trok ACKC in een onderlinge confrontatie nog aan het langste eind, dus dit was dé wedstrijd waarin het moest gebeuren. Winst was het enige dat telde.

De aanloop naar de wedstrijd was rustig, alle spelers waren zelfs weer fit en/of terug van vakantie. Trainer Paul Vink had op de laatste training voor het kampioensduel zelfs een ongewoon rustige training opgesteld, waarbij de afronding centraal stond. Dat deze relaxte aanpak resultaat had bleek op zaterdag in de aanloop naar de wedstrijd al. De koppen stonden scherp maar niet té gespannen en de overtuiging dat deze wedstrijd gewonnen zou worden was duidelijk aanwezig.

Naast het kampioenschap stond ook het afscheid van Dennis de Wit en Boy Bakhuizen centraal deze middag. Met De Wit, in zijn laatste duel op de bank en Bakhuizen, net op tijd hersteld van een blessure om zijn laatste wedstrijd in de basis te beginnen, floot scheidsrechter Diederik om exact half vier voor het begin van de wedstrijd.

Nog geen vier minuten later had Bakhuizen zijn eerste twee treffers al genoteerd en ging het in groten getale opgekomen publiek er eens goed voor zitten. De gasten uit Almkerk leken echter geenszins uit het veld geslagen door deze vroege achterstand en via drie rake schoten kwamen ze zelfs op voorsprong in de wedstrijd. De direct daaropvolgende rake strafworp van Anne van Nes betekende een einde aan deze eerste en enige voorsprong die ACKC had in de wedstrijd. In die fase ging de wedstrijd nog wel gelijk op, getuige een 6-6 tussenstand. Via een vrije bal van Bakhuizen, twee strafworpen van Van Nes en Rikkert Huisman en een vlijmscherp afstandsschot van diezelfde Huisman kwam er een voorsprong van vier punten  op de borden die voor rust niet meer werd weggegeven.

Met een goed gevoel zocht de Agrimarkt formatie de kleedkamers op. Coach Vink had hierbij maar één opdracht, scherp blijven en die wedstrijd zo snel mogelijk binnenhalen. Deze opmerking bleek zeker niet aan dovemansoren gericht. Ondanks een snelle strafworp voor ACKC speelde Korbatjo in die fase met de Almkerkse gasten en liepen de geel/blauwen onder luide aanmoedigingen binnen mum van tijd uit naar een 18-10. Dat was het moment dat Dennis de Wit voor de laatste maal het veld in kwam om ook nog minuten te maken. Na tien seconden in het veld, met zijn allereerste schot, bracht De Wit de stand op 19-10.
De laatste minuten van de wedstrijd brachten niet veel spannends meer, waarbij Alex de Reus in de laatste seconden de eindstand op 22-12 bepaalde en het grote kampioensfeest binnen en buiten de lijnen losbarstte.

De laatste wedstrijd in de 3e klasse was een scherpe wedstrijd van het collectief van Korbatjo. Zonder De Wit en Bakhuizen zal de ploeg zowel in de zaal als op het veld een treetje hoger uitkomen.

De doelpuntenmakers aan de zijde van Korbatjo:
Boy Bakhuizen en Rikkert Huisman 6x, Anne van Nes en Alex de Reus 3x, Anouk van der Kraan, Eliza Adrichem, Ruby Vermaas en Dennis de Wit 1x

 

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com