Gokavond 2013

Op vrijdag 15 maart kon iedereen zich weer uitleven in de goktempel van Korbatjo. Rond 18.30 uur kwamen er ongeveer 25 D, E en F-jes binnenwandelen. Nadat er groepjes gemaakt waren en de Batjo's (we spelen natuurlijk niet met echte euro's!) uitgedeeld waren, ging ieder groepje naar een tafel om daar met het eerste spel te beginnen.

Welke spelletjes konden ze vanavond spelen?

Hoger-lager:
Hierbij werd er een kaart omgedraaid waarvan je van te voren moest zeggen of het een hogere of lagere kaart zou zijn.

"Het levende groente" spel:
3 leden wisselden zo snel mogelijk een stuk groente totdat iemand "stop" riep en dan werd er bekeken of je een goede combinatie van stukken groente had en daarmee kon je dan Batjo's verdienen.

Bingo:
Wie het eerst bingo had verdiende daarmee extra Batjo's.

Roulette:
Hier moest je gokken op welk nummer het balletje zou eindigen; een moeilijk te spelen spel waar je veel geld kon verliezen.

Wat ben ik:
Iedereen kreeg een kaartje en moest aan de hand van vragen stellen aan de anderen, erachter zien te komen wat hij of zij was. Dit vond iedereen erg leuk, maar ik kwam erachter dat we een aantal slimmeriken onder ons hadden die al vrij snel in de gaten hadden dat ze het plaatje in het raam konden zien. Gelukkig waren ze heel eerlijk en nadat ik een nieuw kaartje gegeven had, keken ze niet meer in het raam en konden we het spelletje verder spelen.

De avond was rond 20 uur afgelopen. Degene die dit jaar de meeste Batjo's verdiend had was Aranka, op de voet gevolgd door Luc en daarna door Wessel.
 
Om 20.30 uur startte de avond voor de A, B en C's. Er waren 10 leden aanwezig. Niet veel, maar wel genoeg om de avond door te laten gaan.
Iedereen kon gaan gokken bij de roulettetafel, maar omdat je hier erg snel je geld kwijtraakte, bleef niemand hier lang zitten. Iedereen ging snel naar een ander spel om weer wat geld erbij te verdienen. Bij Hoger-Lager haalde Anne aardig wat Batjo's binnen, maar bij de roulettetafel was ze het ook weer snel kwijt. En bij "Wat ben ik" werd door iedereen leuk meegedaan.

Ook met deze kleine groep was het een gezellige avond!

Hieronder zie je de foto's van deze avond.

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com