Kids in de Keuken 2013

Op vrijdag 11 januari hadden we een avond georganiseerd voor de E en F jes. Wij noemden het Korbatjo Kids in de Keuken. Dit keer wilden we iets anders, dan wat we al een paar jaar gedaan hadden met "Koken met Kids". De kinderen gingen nu niet koken, maar bakken. We gingen cupcakes en chocopops maken.

We hebben groepjes gemaakt van 5 à 6 kinderen, die allemaal aan tafels gingen zitten. Alles stond al klaar op de tafels, zodat ze meteen aan de slag konden gaan. De een deed het meel er in gooien, de ander de eieren, weer een ander de melk en om en om werd de mixer gebruikt totdat het beslag goed was. Er werd stiekem door sommige kinderen van het beslag gesnoept. Ze vonden het erg lekker en daarom werd door een aantal de kom schoongemaakt met hun vingers. Iedereen mocht beslag in de vormpjes doen en daarna konden de cupcakes per bakplaat in de oven en was het wachten totdat ze klaar waren.

In de tijd dat de cupcakes in de oven stonden, kregen ze allemaal twee broodjes knakworst en wat te drinken.

Nadat we de cupcakes uit de oven gehaald hadden, werden ze verdeeld. Iedereen kreeg vanille en chocolade cakejes die ze konden versieren met fondant en allemaal verschillende soorten snoepjes. Wat hebben we toch veel creatieve kinderen bij Korbatjo! Er werden mooie creaties gemaakt en iedereen heeft heerlijk zitten smullen van de chocopops.

Om 19.30 uur was het weer tijd om naar huis te gaan en toen de ouders kwamen, lieten ze trots hun chocopops en versierde cupcakes zien (of wat er nog van over was). Met zoveel kinderen was het voor ons weer een geslaagde avond!
 
Groetjes van het JAC

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com