G-korfbal

Sinds 2010 kunnen meisjes en jongens vanaf ongeveer tien jaar met een verstandelijke beperking bij onze vereniging deze leuke sport beoefenen. Inmiddels zitten we aan de twintig leden die elke week komen trainen.

In 2012 zijn we gestart met een groep die wedstrijden zijn gaan spelen in competitieverband. Dit is de G1. Een keer per maand spelen zij twee wedstrijden in een klein toernooiverband. Dit is altijd op een zaterdag en in de regel in de middag. Het vervoer wordt geregeld met één busje en daarnaast een ouder die om de beurt rijden. Het team bestaat uit vier jongens en vier meisjes. Dit kan soms variëren. Onze G1 heeft momenteel zes heren en drie dames.

Sinds 2017 zijn we gestart met een tweede G team. Onze G2. Ook zij spelen nu eens per maand twee wedstrijden in een andere klasse dan onze G1 natuurlijk. De groep bestaat uit hoofdzakelijk meisjes en jongens die eerst een paar jaar wekelijks hebben getraind en nu zover zijn gegroeid in hun ontwikkeling dat ook zij kunnen gaan korfballen.
 Allebei de teams zijn gesponsord met shirts en broekjes/rokjes van EY. En dan hebben we ook nog een aantal leden die alleen komen trainen. Sommige van hun willen geen wedstrijden spelen of zijn daar om wat voor reden dan ook niet toe in staat.

Uiteraard is dit geen enkel probleem want ook alleen trainen is erg leuk een heel gezellig. We hebben altijd enorm veel plezier met elkaar en daar gaat het toch uiteindelijk om.
 
Vanaf augustus tot en met oktober en vanaf april tot en met juni wordt korfbal buiten gespeeld. Soms spelen we uit, soms ook thuis. Trainen doen we op dezelfde periodes op ons veld. In de wintermaanden van november tot en met maart spelen wij in de zaal. De training is dan natuurlijk ook in de sporthal.

Groepen en training

Momenteel werken we dus met drie groepen: 

de G1 onder leiding van Annelies Roest en Marlies Nederlof
de G2 onder leiding van Diana van Bommel
de trainende leden onder leiding van Anja van de Berg


Trainen elke dinsdag van 18.45 tot 19.45 op het veld in de zomerperiode. En in de wintermaanden elke maandag van 18.00 tot 19.00 uur in de sporthal de Boogerd.

Activiteiten

Wij organiseren elk kwartaal een leuke activiteit. Zoals:

Een gezellige avond in de vorm van bingo, disco, film, spelletjes, Sint en/of kerstdobbelen
Een kamp. Elk jaar gaan we met zijn allen, die dat willen, een weekend op kamp. Dit vindt iedereen altijd heel gezellig en soms ook wel best spannend. Elke jaar is er en ander thema. In 2017 was het thema “sprookjes”.


Lijkt het jou leuk om ook te gaan korfballen? Kom gerust een keertje bij ons kijken of train mee. Trainingspak aan en een paar stevige sportschoenen en je kunt aan de slag. Je mag drie keer met ons meetrainen en wanneer je het leuk vindt, geef je je op als lid.

Contributie (per kwartaal)

trainende leden, zonder automatische machtiging   €20,00
trainende leden, met automatische machtiging   €17,00
spelende leden, zonder automatische machtiging   €28,00
spelende leden, met automatische machtiging   €25,00

Contact

•  Contactpersoon:   Elly Dahrs (tel. 06-55884652)
Wedstrijdsecretariaat G1:   Marlies Nederlof
Wedstrijdsecretariaat G2:   Diana van Bommel
Andere commissieleden:   Wilma van Dijk
      Annelies Roest

Wilt u meer informatie bel gerust of mail ons. Mailadres: Gkorfbal@korbatjo.nl

Sponsors

Het G-korfbal bij Korbatjo is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:  
•    Cruyff Foundation
•    NSGK
•    Elise Mathilde Fonds
•    Fonds Verstandelijk Gehandicapten
•    Fonds Gehandicapten Sport
•    Christelijk Nationaal Sportfonds
•    EY

 

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com