Kangoeroe Klup

Kangoeroes banner

Logo Kangoeroe KlupWelkom bij de Kangoeroe Klup van Korbatjo! Op deze pagina vind je onder andere informatie over wat de Kangoeroe Klup precies is en hoe je Kangoeroe-lid bij Korbatjo kunt worden! Klik hier voor een spetterende uitnodiging!

Wat is de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup is sport en spel voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. De invulling van activiteiten verschilt per week en zou bijvoorbeeld kunnen zijn: tik- en mikspelletjes, estafettes, rennen, springen, huppelen en hinkelen en rollen, gooien en vangen.

Waarom organiseren we dit?
We vinden het belangrijk om kinderen te laten kennismaken met sport en bewegen en leren samenspelen, omgaan met spelregels en winnen en verliezen. Bij diverse activiteiten maken we een knipoog naar het korfbal. Veel van onze Kangoeroe-leden stromen op 6-jarige leeftijd door naar een F-korfbalteam. Het gaan korfballen is echter geen must. We willen (het al op jonge leeftijd) sporten stimuleren en zijn van mening dat kinderen een sport zouden moeten beoefenen die zij leuk vinden. Als dit niet korfbal blijkt te zijn dan is dat dus zeker geen probleem.

Waar en wanneer?
Iedere zaterdag organiseren we een Kangoeroe Klup training. In het winterseizoen wordt er getraind in sporthal De Boogerd, van 12.00–13.00 uur in het midden van de zaal. In het voor- en najaar vindt het plaats van 10.00-11.00 uur op het veld bij ons clubhuis aan de Helen Parkhurstweg in de Zoomwijck.

Kangoeroes 2, najaar 2017

Lijkt het je leuk om mee te doen bij de Kangoeroe Klup?
Iedereen mag gratis en vrijblijvend twee keer mee doen. Daarna wordt gevraagd of het kind Kangoeroe-lid mag worden bij Korbatjo. Lidmaatschap van de Kangoeroe Klup kost €15,00 per kwartaal (met automatische incasso). Voor dit bedrag is het kind ook lid van de Kangoeroe Klup van het KNKV en ontvang het als welkomstcadeau een t-shirt.

Download hier het inschrijfformulier en e-mail deze naar de secretaris van Korbatjo.

Kangoeroes 1, najaar 2017

Historie
In september 2006 is het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) gestart met de ontwikkeling van de Kangoeroe Klup, waarbij Korbatjo een van de proefverenigingen was. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is afkomstig van het KNKV, die deze naam gekozen heeft omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden!
 

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com