2. Frank van Hengel

Korbatjo 40 jaar – Interview 2: Frank van Hengel

2. Frank van Hengel

Wie ben je en wat doe je zoal?
Ik ben Frank van Hengel, 38 jaar, gehuwd en 2 dochters, waarvan 1 op korfbal, Gwen.
Ik ben Financieel Adviseur en sport graag, diverse sporten.
 
Hoe ben je bij Korbatjo terechtgekomen?
Doordat mijn dochter op een sport- en speldag op het dorp in contact is gekomen met korfbal. Na wat proeftrainingen, is Gwen op korfbal gegaan.
Doordat ik enkele keren moest invallen als coach en dat goed bevallen was, ben ik gevraagd om te gaan coachen en trainen. Ik doe dit dan ook met plezier.
 
Wat vind je leuk aan korfbal, Korbatjo en het doen van vrijwilligerswerk voor de club?
Eerlijk gezegd heb ik in het verleden niet veel naar korfbal omgekeken. Ik vond het tactisch altijd wel al een mooie sport. Hoewel veel mensen het niet inzien, vind ik korfbal een sport die vele facetten kent. Spelinzicht, balgevoel, doorzettingsvermogen en nog veel meer.
Vrijwilligerswerk voor de club is van groot belang en onmisbaar. Ik ben blij dat ik met mijn vrijwilligerswerk in kan vullen met iets wat ik leuk vind en waar mijn kracht ligt. Vrijwilligerswerk geeft je tevens een band met de club. Niet al het vrijwilligerswerk is leuk, des te meer respect voor iedereen die zijn steentje bijdraagt.
 
Trainen geven of coachen op zaterdag?
Trainen en coachen, dat is leuk en nodig. Spelplezier staat voor op, want zonder plezier is er voor veel kinderen geen ruimte voor verbetering. Techniek en tactiek is vaak wat kinderen te leren krijgen op de trainingen. Ik ben van mening dat je ook aan deze dingen kan werken op andere manieren. Als ik training geeft probeer ik diversiteit toe te passen en in spelvormen hun techniek en inzicht te verbeteren. Erg leuk en leerzaam, je ziet de spelers vaak nadenken. Dit is een bevestiging dat met hun eigen kwaliteiten een het werk zijn. Veranderen, verbeteren begint namelijk bij de spelers zelf. Ik zie mezelf als een middel om hun doelen te bereiken.
 
Fanatiek of relaxt wat betreft aanmoedigen?
Aanmoedigen van eigen kinderen door ouders langs de lijn. Ik vind aanmoedigen goed door ouders, maar coachen niet. Ik begrijp dat soms best lastig is, ik betrap mezelf er ook wel eens op. Dus aanmoedigen is goed, maar wel positief en niet te fanatiek.
 
Zaal of veld?
Veld vind ik leuk en gezellig, je bent lekker echt op de club, even een bak koffie, praatje met kids, ouders en coaches van andere teams.
Daarnaast heeft de zaal ook wel iets, het spel gaat wat sneller voor het kijken dan. Je hebt letterlijk minder omgeving en dat houd de kijker beter bij het spel, maar ook vaak de spelers. Misschien gek, maar het lijkt wel of kinderen vaak beter zijn in het zaalseizoen.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik merk dat er elk seizoen weer veel gemengd wordt in de team,s vaak gaat dat gepaard met grote teleurstellingen. Dat vind ik jammer. Ik denk dat een club als Korbatjo er naar moet streven om de kinderen, vanaf de D vastigheid te geven. Groeien met een vast team. Verder is het jeugd kamp elk jaar een groot succes, de club zou hier alles aan moeten blijven doen om dit in stand te houden. Dit houdt de kinderen verbonden met elkaar en met de club, echt een beloning.
 
Dank je wel Frank voor het interview en voor je inzet voor de club! We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk vrijwilligers als jij zijn.

  • 1 logo Agrimarkt
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com