Vereniging

Op 25 september 1976 werd A.K.V. Korbatjo opgericht. De naam Korbatjo is enerzijds afkomstig van een beroemde Hoeksche Waardse struikrover uit de 17e eeuw, maar anderzijds ook te gebruiken als afkorting van de zin “KORfBAl Trekt Jong en Oud”. 

Aanvankelijk korfbalde men op het gemeentelijk sportpark aan de Sportlaan in Oud-Beijerland. In 1990 werd een eigen accommodatie betrokken aan de Helen Parkhurstweg, waar we 17 jaar lang met veel plezier gebruik van gemaakt hebben. Door een stijgend ledenaantal groeiden we uit ons jasje en sinds juni 2007 zijn we gevestigd in ons huidige clubhuis ‘Het Trefpunt’. 

Bordje Trefpunt     Het Trefpunt

Naast het korfballen zelf zijn er veel nevenactiviteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers van Korbatjo. Zo worden vrijwel maandelijks diverse activiteiten georganiseerd voor alle leden van Korbatjo. Naast deze maandelijkse activiteiten is er ook een jaarlijks terugkerend kamp en het inmiddels grootse schoolkorfbaltoernooi. Aan dit toernooi doen ongeveer 10 basisscholen mee, met in totaal zo'n 300 tot 400 kinderen! Ieder jaar is dit weer een daverend succes en groot feest!

Korbatjo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met circa 200 leden.

 

 

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com