Belangrijke zege Korbatjo

Op 26 oktober stond voor Korbatjo de laatste veldwedstrijd van het jaar op het programma. Omdat het Beijerlandse keurkorps dit seizoen buitenshuis nog geen overwinning wist te behalen, was Korbatjo erop gebrand om hier tegen hekkensluiter Atlas verandering in aan te brengen.

Als eerste was het de beurt aan Korbatjo 2, die belangrijke punten konden pakken tegen Atlas 2. De wedstrijd liep gelijk op tot in de laatste minuut, maar helaas gingen de twee punten naar de Zeeuwen (eindstand 12-11). Aan Korbatjo 1 om ervoor te zorgen dat er niet met lege handen zou worden teruggereisd naar Oud-Beijerland.

De formatie van Paul Vink startte ditmaal met Liesanne Wolff-Spoelstra in de basis voor de geblesseerde Anne van Nes. De wedstrijd werd geopend door Jelmer Vos, die de eerste punten op het scorebord liet noteren. De voorsprong werd helaas al snel uit handen gegeven en Atlas nam het heft in eigen handen en maakt een gaatje tot 5-3. Alex de Reus bracht Korbatjo weer op gelijke hoogte, maar het lukte niet om afstand te nemen, integendeel. Een benutte strafworp door topscoorder De Reus zorgde ervoor dat Korbatjo in de rust niet met een achterstand de kleedkamer hoefde op te zoeken (ruststand: 7-7).

Coach Vink was ontevreden over het spel van zijn team. Er werd slordig verdedigd en er werd onvoldoende nagedacht hoe om te gaan met de stevige wind op het Zeeuwse veld.
Ondanks de aanwijzingen waren de eerste minuten van de tweede helft nog steeds niet goed genoeg en wist Atlas wederom op voorsprong te komen. Vanaf dat moment kwam Korbatjo wel op gang en met doelpunten van Rikkert Huisman, Carlo van Veen en Alex de Reus was er voor het eerst deze wedstrijd een gat van meer dan twee punten (8-11). Atlas, wat bekend staat als een hard werkende ploeg, gaf zich ook dit keer niet gewonnen en kwam terug tot 13-14, maar aanvoerder Huisman besliste de wedstrijd door het benutten van een vrije bal (13-15).

De veldcompetitie zit er voor dit jaar op en Korbatjo sluit het veldseizoen af met 9 punten, wat genoeg is voor een nette 3de plek. In poule 2H staan de teams 2 t/m 7 dicht bij elkaar en is het cruciaal dat er in de tweede helft van het veldseizoen nog punten gepakt gaan worden. Voor nu gaat Korbatjo zich klaar maken voor het zaalseizoen, waar het ook in de 2de klasse zal uitkomen. Op 23 november staat de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Het programma is nog niet definitief bekend.

Doelpuntenmakers Korbatjo:
Alex de Reus (7x), Rikkert Huisman (4x), Jelmer Vos en Carlo van Veen (beiden 2x)