Korbatjo onderuit in eerste zaalwedstrijd

Afgelopen zaterdag stond voor Korbatjo de wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven op het programma. De vorige krachtstrijd, op het veld in Oud-Beijerland, werd in het voordeel van de uitploeg beslist (12-15). Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in de sfeerrijke thuishaven van Korbatjo 1, die dit seizoen wordt gesponsord door Laudame Financials B.V.

De opening van het zaalseizoen was stormachtig, waardoor er al snel een 3 aan beide zijden van het scorebord genoteerd kon worden. De vrouwelijke aanvalsmachine van de bezoekers was behoorlijk op stoom, wat leidde tot een tussenstand van 4-7. Anne van Nes en Ruby Vermaas stelden daar ook 2 Hoeksche Waardse dames doelpunten tegenover en brachten de spanning terug in de wedstrijd (6-8).
De equipe van coach Paul Vink dacht hiermee eveneens de aanvalsdriften van de Bodegraafse bezoekers te hebben getemperd, echter bleek het een impuls te zijn voor de uitspelende ploeg om nogmaals aan te zetten en de intenties voor deze avond duidelijk te maken. Dit resulteerde in een tussenstand van 7-13, met nog een aantal minuten tot aan het rustsignaal van de dienstdoende arbiter Buitendijk. Dit signaal klonk na nog een aantal doelpunten aan beide zijden, waardoor de ploegen met een ruststand van 10-15 de rust tegemoet gingen.

Na de korte onderbreking schoten de bezoekers uit de startblokken met direct twee doelpunten na elkaar, wat een verschil van 7 doelpunten creëerde tussen de strijdende teams. Tot aan de 16-23 bleef dit scoreverschil op het bord staan, waardoor de kansen op een goed resultaat voor de Oud-Beijerlanders aanzienlijk geslonken was. Coach Vink bracht in deze wedstrijdfase Liesanne Wolff-Spoelstra nog voor Anne van Nes, om zo tot een doorbraak van het ontstane patroon te komen. Helaas  was Korbatjo deze avond niet opgewassen tegen het moyenne van het sterk spelende Vriendenschaar. Waar in het spel de twee teams het overgrote deel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, werd het verschil op het scorebord nog maar eens aangescherpt door de uitploeg. In het restant van de wedstrijd, waarin Mischa Coppens nog inviel voor Carlo van Veen, werd de eindstand bepaald op 16-28.

Komende week zal Korbatjo tegen Erasmus sportieve revanche willen nemen op zichzelf, en daarmee de winstbalans tegen de komende tegenstander voort te zetten. Om 15.00 uur spelen de teams tegen elkaar in de thuisbasis van Erasmus. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus 7x, Rikkert Huisman 3x, Anne van Nes 2x, Eliza Adrichem, Ruby Vermaas, Carlo van Veen en Jelmer Vos 1x