Remise voor Korbatjo bij Erasmus

Op zaterdag 30 november speelde Korbatjo uit bij en tegen Erasmus. Beide teams troffen elkaar al een keer eerder in de veldcompetitie van dit seizoen, waarin Korbatjo op het eigen complex zegevierde.

 

Het team van coach Paul Vink wist dus wat haar te wachten stond tegen deze fysiek sterke tegenstander. De start was goed aan Oud-Beijerlandse zijde en via Ruby Vermaas en Anouk van der Kraan werd al snel een 0-2 voorsprong genoteerd. De Rotterdamse ploeg kwam echter terug tot 3-3, waarna Korbatjo via een benutte doorloper van Eliza Adrichem en schoten van Rikkert Huisman en Anouk van der Kraan weer een ruime marge name: 3-6. Ook nu waren de studenten weer bij machte om aan te haken en lieten de 6-6 noteren. Via twee rake schoten van Ruby Vermaas en een treffer pal voor rust van Carlo van Veen werd een comfortabele voorsprong bij rust genomen: 6-9.

 

Vol vertrouwen werd door de Beijerlanders de kleedkamer opgezocht. Het tactische plan werkte en het was van belang om de juiste dingen te blijven doen. Mede doordat bij Erasmus wat omzettingen hadden plaatsgevonden kon Korbatjo de goede lijn van het eerste bedrijf helaas niet doortrekken. De studentenploeg vocht zich terug in de wedstrijd en Korbatjo werd steeds ongeduldiger en kon in de eerste fase van de tweede helft daardoor moeizaam de korf vinden.

 

Erasmus daarentegen kwam op stoom en kwam zelfs op voorsprong. Na een 12-10 tussenstand scoorden de teams om en om en via twee maal Anne van Nes en Jelmer Vos bleef Korbatjo aanhaken. Met nog een kleine twee minuten te spelen bracht Erasmus de stand op 16-14 en zag het er slecht uit voor Korbatjo. Gelukkig zorgde Carlo van Veen met zijn tweede en derde treffer van die middag voor het verdiende gelijke spel, waarbij de 16-16 in de laatste seconden binnen viel.

 

Al met al een zwaarbevochten, maar verdiend punt in een wedstrijd met twee gezichten. Bij Korbatjo waren de dames dit keer het meest productief en moesten de topschutters Alex de Reus en Rikkert Huisman genoegen nemen met slechts een doelpunt achter hun naam.

 

Zaterdag 7 december speelt Korbatjo om 18.15 uur thuis tegen koploper ONDO uit ’s Gravenzande. De Westlanders spelen op het veld in de eerste klasse en staan daar in de bovenste regionen. Kortom, het zal een uitermate zware wedstrijd worden voor de equipe van Paul Vink. Daarom is support van harte welkom!

 

De doelpuntenmakers bij Korbatjo: Ruby Vermaas en Carlo van Veen (beiden 3x), Anne van Nes, Anouk van der Kraan, Eliza Adrichem en Jelmer Vos (allen 2x), Alex de Reus en Rikkert Huisman (beiden 1x)