Korbatjo moet buigen voor sterk ONDO

Op zaterdag 7 december stond er een thuiswedstrijd op het programma voor Korbatjo; dit keer kwam ONDO op bezoek. De Westlanders zijn in poule 2I de grote favoriet voor het kampioenschap, zodoende een pittige tegenstander voor promovendus Korbatjo.

 

Korbatjo startte niet met de gebruikelijke acht basisspelers. Rikkert Huisman was geblesseerd en zijn vervanger was Ruben Vinke, die verdienstelijk speelde. De wedstrijd werd geopend door ONDO, dat goed uit de startblokken kwam en meteen uit wist te lopen tot 0-4. Hierna wist Jelmer Vos voor Korbatjo als eerste de korf te vinden en liet het eerste thuisdoelpunt op het scorebord noteren. De thuisploeg wist terug te komen tot een score van 3-5, maar daarna waren de Westlanders weer op schot en scoorden ze vier maal achter elkaar.

 

De formatie van Paul Vink keek nu al tegen een aardige achterstand aan en wist dat ze een tandje bij moest zetten als ze hier nog een wedstrijd van wilde maken. Alex de Reus startte de comeback gevolgd door doelpunten van Jelmer Vos, Carlo van Veen en Eliza Adrichem. Korbatjo kwam knap terug tot 10-12. Met deze stand werden ook de kleedkamers opgezocht.

 

Coach Vink benadrukte in de rust dat er meer beleving in de ploeg moest komen. Zijn team wist eind eerste helft meer vat te krijgen op ONDO en moest deze concentratie ook in de tweede helft vasthouden om aan te blijven haken. Helaas lukte dit niet en startte ONDO de tweede helft enorm scherp met twee aanvallen en dito doelpunten. Zodoende zag Korbatjo het gat tussen de twee ploegen alleen maar groter worden. Carlo van Veen en Anouk van der Kraan probeerden de aanvalsdrift van ONDO nog te stoppen, maar desalniettemin wisten de bezoekers via een reeks van acht doelpunten uit te lopen tot een score van 12-24. Bij de stand van 17-31 klonk het eindsignaal en de conclusie was dat ONDO afgelopen zaterdag simpelweg een maatje te groot was voor dit Korbatjo.

 

Zaterdag 14 december staat de laatste wedstrijd van dit jaar op de planning. De Beijerlanders reizen dan af naar Rotterdam Zuid, waar om 14.45 uur een belangrijke pot gespeeld gaat worden tegen OZC. Kom laat je horen!

 

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus en Jelmer Vos (beiden 4x), Eliza Adrichem en Carlo van Veen (beiden 3x), Anouk van der Kraan Ruby Vermaas en Ruben Vinke (allen 1x)