Korbatjo overklast OZC

Afgelopen zaterdag nam Korbatjo het op tegen OZC uit Rotterdam. Met slechts een punt op zak wist Korbatjo dat het zeker niet mocht verliezen van de middenmoter uit de 2e klasse I. De Beijerlandse formatie had dat goed in haar oren geknoopt en schoot zeer overtuigend uit de startblokken. Door doelpunten van drie dames en vier heren kwam Korbatjo op een 0-7 voorsprong. OZC scoorde de 1-7, maar door twee treffers van topscoorder Rikkert Huisman en een benutte korte kans van Anouk van der Kraan liep Korbatjo verder uit naar 2-10. Vanaf dat moment begon ook het team van oud Korbatjo trainer Peter Potter mee te scoren. Na een tussenstand van 7-14 schroefde Korbatjo de score nog verder op en via doelpunten van Carlo van Veen, Ruby Vermaas, Rikkert Huisman en Anne van Nes werd de ruststand van 8-18 bereikt.

 

Korbatjo was heer en meester, maar wist wat er te doen stond na rust: doelpunten blijven maken en OZC niet terug in de wedstrijd laten komen. Het eerste doelpunt na rust kwam dan wel van OZC zijde, maar Jelmer Vos wist hier direct op te antwoorden. De Rotterdammers kwamen nog tot scoren via een mooi benutte korte kans, maar toen wist Korbatjo dat ze weer even gas moest geven en dat gebeurde ook!  Er werd zeven maal gescoord en slechts twee tegentreffers geïncasseerd, waardoor OZC op een onoverbrugbare achterstand werd gezet: 11-25. In de laatste fase van de wedstrijd was de spanning eraf en besloot coach Paul Vink om een heel vak van Korbatjo te wisselen voor vier spelers van Korbatjo 2. Mischa Coppens, Aranka van Veen, Liam Snijders en Liesanne Wolff kwamen in het veld voor het vak van aanvoerder Huisman. Liesanne Wolff pikte ook nog haar doelpuntje mee en zo werd de eindstand bereikt van 15-27. Al met al een mooie wedstrijd om het jaar mee af te sluiten, waardoor met veel vertrouwen het jaar 2020 in gegaan kan worden.

 

Komende weken zijn er geen wedstrijden voor de selectie. In het nieuwe jaar start de selectie op zaterdag 11 januari met belangrijke thuiswedstrijden. Korbatjo 2 speelt dan om 16.30 uur en Korbatjo 1 neemt het om 18.00 uur op tegen KVK. Kom laat je horen!

 

Doelpuntenmakers Korbatjo: Rikkert Huisman 7x, Ruby Vermaas 5x, Alex de Reus 4x, Anne van Nes 3x, Eliza Adrichem, Jelmer Vos en Anouk van der Kraan allen 2x, Carlo van Veen en Liesanne Wolff-Spoelstra beiden 1x