Korbatjo neemt heft in eigen hand

Afgelopen zaterdag nam Korbatjo het in eigen huis op tegen KVK uit Kapelle. Beide ploegen namen de laatste plekken in poule 2I in beslag en moesten dus allebei aan de bak om deze netelige positie in te ruilen voor een hogere stek op de ranglijst. Met nog 0 punten werd KVK gezien als de underdog van deze wedstrijd, maar Korbatjo moest het eerst maar eens laten zien.

 

De Oud-Beijerlanders lieten direct aan het begin van de wedstrijd de Zeeuwse tegenstander merken dat de reis vanuit Kapelle voor KVK voor niets was geweest Twee doelpunten binnen 1 minuut van Anouk van der Kraan betekende een zeer flitsende start. In de beginfase vlogen de doelpunten beide ploegen nog om de oren en werd er in korte tijd om en om gescoord, waardoor de stand al snel op 6-4 uitkwam. Rikkert Huisman en topscorer Alex de Reus doorbraken deze fase en wisten beiden twee maal raak te schieten (10-5). Door wat slordige foutjes bij de ploeg van coach Paul Vink kon KVK af en toe een strafworp verzilveren, maar de riante voorsprong bleef voor Korbatjo in tact door doelpunten van Ruby Vermaas, Jelmer Vos en Rikkert Huisman (13-7). De ploeg uit Zeeland wist voor rust nog twee maal door de Beijerlandse defensie te komen, maar hier had de thuisploeg uiteraard een antwoord op en door doelpunten van Eliza Adrichem, Anne van Nes, Alex de Reus en Ruby Vermaas werd de ruststand van 17-9 bereikt. Een grote smet op de tot dan toe prima verlopen wedstrijd was het uitvallen van Carlo van Veen met een enkelblessure. Mischa Coppens was zijn vervanger.

 

Nadat scheidsrechter Potter de wedstrijd na rust nieuw leven had ingeblazen was iedereen in sporthal De Boogerd het erover eens dat de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was en zo zag de tweede helft er dan ook uit. Door beide formaties werd er met minder energie gespeeld en dat betekende dat het klasseverschil tussen beide teams nog duidelijker naar voren kwam. Waar Korbatjo nog zeven doelpunten tegen kreeg, wist het er zelf nog twaalf te scoren. Zo kwam de eindstand uiteindelijk op een verdienstelijke 29-16.

 

Na een niet al te enerverende wedstrijd kon na afloop geconcludeerd worden dat de broodnodige punten waren bijgeschreven en dat Korbatjo van de 7e naar de 5e plaats in poule 2I geklommen was. Zaterdag 18 januari reizen Korbatjo 1 en 2 af naar Oost-Souburg voor twee avondwedstrijden tegen Atlas (het 2e speelt om 19:05 u en Korbatjo 1 om 20:20 u). Een bekende tegenstander, waar dit seizoen op het veld twee maal van werd gewonnen. Uit ervaring weten we dat Atlas ook een erg lastige tegenstander kan zijn en het team van coach Vink zal flink aan de bak moeten om de punten te behalen. In ieder geval kunnen we jullie support goed gebruiken, dus #kom laat je horen!

 

Doelpuntenmakers bij Korbatjo: Alex de Reus 10x, Rikkert Huisman 9x, Ruby Vermaas en Anouk van der Kraan beiden 3x, Anne van Nes, Eliza Adrichem, Jelmer Vos en Mischa Coppens allen 1x