Korbatjo pakt belangrijke punten tegen Nexus

Na de knappe winstpartij van vorige week in en tegen Atlas (23-24) ontving Korbatjo afgelopen zaterdag in sporthal De Boogerd het Schiedamse Nexus. In de 2e klasse I zijn de verschillen onderling erg klein, met uitzondering van de ploegen die stijf bovenaan (ONDO) en onderaan (KVK) staan. Wederom dus een belangrijke wedstrijd voor Korbatjo. Met Wibe Rombout in de basis voor de geblesseerde Carlo van Veen opende het team van coach Paul Vink de score via Alex de Reus. Nexus gaf gelijk antwoord en scoorde door een vrije bal te benutten. Vervolgens ging het tweede aanvalsvak van Korbatjo verder en via twee maal Rikkert Huisman werd het 3-1. Het fysiek spelende Nexus kwam weer langszij en na een 5-4 tussenstand wist Nexus de wedstrijd om te draaien door een flink gat te slaan. De thuisploeg wist na deze achterstand van 6-10 nog voor rust terug te komen in de wedstrijd door benutte schoten en korte kansen van Ruby Vermaas (2x), Rikkert Huisman, Jelmer Vos en Alex de Reus. Een morele opsteker voor Korbatjo en bij een 11-11 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

 

Het eerste wapenfeit van de tweede helft was nog voor Nexus, maar het talrijke en meelevende publiek zag dat Korbatjo de wedstrijd aan het kantelen was. Via doelpunten van Rikkert Huisman en Anouk van der Kraan pakte de ploeg van Paul Vink weer een voorsprong: 13-12. Vervolgens werd er om en om gescoord tot aan 15-15, maar daarna sloeg de thuisploeg toe en door treffers van Wibe Rombout (2x), Jelmer Vos en Alex de Reus werd het 19-15. In de hectische slotfase, waarin van alles gebeurde en het aanvallende vak te veel foute keuzes maakte, liet Korbatjo Nexus nog onnodig terugkomen. Maar gelukkig voor de thuisploeg klonk het eindsignaal op tijd en bij de stand van 21-20 floot de scheidsrechter af. Het jaar 2020 is Korbatjo goed begonnen door drie overwinningen op rij te boeken. De komende weken wachten tegenstanders die bovenin meedraaien en zal het gehavende team van coach Vink punten moeten sprokkelen.

 

Zaterdag 1 februari beginnen de returns en neemt de selectie het op in en tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Aanvang Korbatjo 1 is om 19:50. #kom laat je horen!

 

Doelpuntenmakers: Alex de Reus 7x, Rikkert Huisman 6x, Ruby Vermaas 3x, Jelmer Vos en Wibe Rombout beiden 2x, Anouk van der Kraan 1x.