Korbatjo en Vriendenschaar delen de punten

Op zaterdag 1 februari stond de uitwedstrijd bij Vriendenschaar in Bodegraven op het programma. Doordat de volleybalclub in Bodegraven uitliep met haar wedstrijd, startten de wedstrijden van zowel Korbatjo 1 als 2 later dan gepland. Korbatjo 2 verloor haar wedstrijd met 18-12 van Vriendenschaar 2. Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van Korbatjo.

 

Voor de derde keer in het seizoen 2019/2020 stonden Korbatjo en Vriendenschaar tegenover elkaar. Het was de eerste keer dat de Beijerlanders naar Bodegraven af moesten reizen. De twee wedstrijden eerder werden met 12-15 (veld) en 16-28 (zaal) verloren. Met name door de laatste wedstrijd tegen Vriendenschaar was Korbatjo op zoek naar eerherstel. Met een goede reeks en in een goede vorm ging Korbatjo vol goede moed de pittige wedstrijd tegen Vriendenschaar in.

 

Er waren twee wijzigingen in de basis acht van coach Paul Vink. Door blessures van Carlo van Veen en Anouk van der Kraan startten Wibe Rombout en Liesanne Wolff-Spoelstra in de basis.

 

Het eerste punt van de wedstrijd was voor Vriendenschaar, dat fel aan de wedstrijd begon. Korbatjo begon ook scherp aan de wedstrijd en door doelpunten van Rikkert Huisman, Ruby Vermaas en Alex de Reus liep Korbatjo uit naar een 1-4 voorsprong. Vriendenschaar sloeg terug en kwam op een 5-4 voorsprong.

 

Vanaf dat moment vielen de doelpunten weer bij de Beijerlanders. Via wederom Huisman, Vermaas en De Reus liep Korbatjo uit naar een 5-9 voorsprong. Het lukte beide ploegen niet om hun doelpuntenflow om te zetten in een riante voorsprong. Vriendenschaar kwam weer op gelijke hoogte met Korbatjo, waarna Alex de Reus en Jelmer Vos Korbatjo weer op voorsprong schoten. Uiteindelijk ging Korbatjo met een 11-13 voorsprong de rust in, doordat Anne van Nes en Liesanne Wolff-Spoelstra ook nog voor rust wisten te scoren.

 

Korbatjo nam de bal uit voor de tweede helft, waarin Vriendenschaar de rollen omdraaide. Met alleen een benutte korte kans van Anne van Nes stond er een tussenstand 16-14 op het bord. Korbatjo kwam terug (en weer op voorsprong) via Ruby Vermaas, Alex de Reus en Rikkert Huisman. Vriendenschaar bracht de stand weer in evenwicht (17-17), terwijl de resterende tijd in de spannende slotfase minimaal was. De twee scherpste schutters van Korbatjo zorgden tot twee maal toe nog voor een voorsprong, maar Vriendenschaar wist ook nog twee maal te scoren. Uiteindelijk floot scheidsrechter Troost de wedstrijd af bij een stand van 19-19.

 

Volgende week (8 februari) speelt de selectie thuis tegen Erasmus. In de twee eerdere ontmoetingen heeft Korbatjo het niet makkelijk gehad tegen Erasmus. De selectie hoopt op uw support. Korbatjo 2 start om 17.30 u, Korbatjo 1 om 19.00 uur. #Kom laat je horen!

 

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Rikkert Huisman 7x, Alex de Reus 5x, Ruby Vermaas 3x, Anne van Nes 2x, Liesanne Wolff-Spoelstra en Jelmer Vos beiden 1x.