Korbatjo onderuit tegen Erasmus

Op zaterdag 8 februari kwam Korbatjo voor de derde keer dit seizoen in actie tegen Erasmus. De eerste wedstrijd op het eigen veld werd gewonnen, de tweede wedstrijd werd bij een gelijke stand in de sporthal van Erasmus afgefloten. Korbatjo 2 verloor haar wedstrijd van Erasmus 2 waarna het vlaggenschip aan mocht treden met wederom een aantal wijzigingen in de basis.

 

De geblesseerde Carlo van Veen en Anouk van der Kraan werden wederom vervangen door Wibe Rombout en Liesanne Wolff-Spoelstra. Aranka van Veen mocht starten op de plek van Eliza Adrichem, die vanwege vakantie niet had kunnen trainen.

 

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Otterman zag het achttal van coach Paul Vink de bezoekers uit Rotterdam op voorsprong komen. Alex de Reus zette met een korte kans Korbatjo weer naast Erasmus. In de niet al te spannende beginfase liep Erasmus uit naar een 1-3 voorsprong, waarna Ruby Vermaas een doelpunt liet noteren. Wibe Rombout (2x) en Alex de Reus wisten voor rust nog te scoren, maar de Rotterdamse studenten wisten veel makkelijker de korf te vinden en met  een 5-9 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

 

In de tweede helft kon Korbatjo het tij niet keren, integendeel. Het talrijke publiek, wat de laatste twee thuiswedstrijden flink vermaakt werd, zag dat Erasmus deze avond een maatje te groot was voor het voornamelijk tegen zichzelf knokkende Korbatjo. Alex de Reus, Rikkert Huisman en Liesanne Wolff-Spoelstra scoorden voor de Beijerlanders, Dat deed ook Eliza Adrichem, die net in het veld was gekomen voor Aranka van Veen. De Reus en Ruby Vermaas wisten in de slotfase de korf nogmaals te vinden voor de thuisploeg, iets wat Erasmus veel vaker deed. Bij een 11-19 stand werd er afgefloten.

 

Volgende week (15 februari) speelt de selectie uit bij de koplopers in de Westlandhal in ’s-Gravenzande. Dan zal er door beide teams uit een ander vaatje getapt moeten worden. Korbatjo 2 start om 18:00 uur en Korbatjo 1 om 19:20 uur. #Kom laat je horen!

 

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Alex de Reus 4x, Ruby Vermaas 2x, Wibe Rombout 2x, Rikkert Huisman, Liesanne Wolff-Spoelstra en Eliza Adrichem allen 1x.