Korbatjo verliest van kampioen

 

 

Op zaterdag 15 februari ging de selectie van Korbatjo op bezoek bij de koplopers in beide poules, ONDO. Doordat Erasmus (verrassend) verloor van KVK kon ONDO 1 in ’s-Gravenzande kampioen worden in de wedstrijd met Korbatjo. Nadat Korbatjo 2 goed had gespeeld, maar helaas geen punten kon bijschrijven, mocht het vlaggenschip aantreden. Om 19.20 uur floot scheidsrechter Van den Beukel de wedstrijd in.

 

Waar ONDO het eerste doelpunt maakte, was het Alex de Reus die Korbatjo naast ONDO schoot. De thuisploeg begon daarna met scherp te schieten en de gasten uit Oud-Beijerland kwamen op een 5-1 achterstand. Rikkert Huisman wist te scoren, waarna ONDO uitliep naar een 8-2 voorsprong. Korbatjo deed wat terug via Rikkert Huisman en Eliza Adrichem, waarna de thuisploeg op 10-4 kwam.

 

Hierna brak er een fase aan waarin de doelpuntenmachine van ONDO stokte en Korbatjo uitstekend terug kwam in de wedstrijd. Eliza Adrichem (2x), Alex de Reus (2x) en captain Rikkert Huisman (3x) zorgden met de doelpunten voor de 12-11 ruststand en voor wat onzekerheid op de volgepakte Westlandse tribunes.

 

Direct na rust schoot Wibe Rombout Korbatjo op gelijke hoogte. Zat er dan toch een enorme verrassing in? Helaas was het voor ONDO het sein om het tij te gaan keren. Met zes doelpunten op rij namen de Westlanders afstand van de Beijerlanders en mocht de thuisploeg zich op gaan maken voor het kampioensfeest. Rikkert Huisman, Jelmer Vos (2x) en Alex de Reus waren nog trefzeker voor het team van coach Paul Vink in de tweede helft, maar waar het in het eerste bedrijf nog kon aanhaken, was dat nu niet het geval en bij een stand van 28-16 werd er afgefloten. Korbatjo had er voor gestreden, maar was met name in de tweede helft niet opgewassen tegen het schuttersgeweld bij ONDO, de meer dan terechte kampioen in deze poule.

 

Korbatjo heeft nu twee vrije weekenden en zal zich gaan opmaken voor de laatste serie van vier beslissende wedstrijden in deze spannende poule, waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De eerstvolgende tegenstander is OZC uit Rotterdam. Korbatjo 2 verloor de wedstrijd met 22-19 in Rotterdam, terwijl Korbatjo 1 haar wedstrijd won met 15-27. Op zaterdag 7 maart start Korbatjo 2  om 17.15 uur en Korbatjo 1 om 18.45 uur. De selectie hoopt vier punten te halen met uw support. #Kom laat je horen!

 

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Alex de Reus 4x, Eliza Adrichem 3x, Jelmer Vos 2x en Wibe Rombout 1x.