Korbatjo doet hele goede zaken

Na een korte pauze van twee weken stond op 7 maart weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Korbatjo. De uitwedstrijd tegen OZC werd vorige keer ruimschoots gewonnen door Korbatjo (15-27). Korbatjo 2, dat nog steeds haar best doet om de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen, startte de wedstrijd tegen OZC 2 scherp en stond lang voor, maar na een spannende wedstrijd trok OZC 2 aan het langste eind (11-12).

Door de terugkeer van de van zijn blessure herstelde Carlo van Veen, startte Korbatjo ditmaal met de basis acht waar ze ook dit zaalseizoen mee zijn begonnen. Jelmer Vos liet de eerste treffer van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Helaas was de verdediging van Korbatjo niet scherp en wist OZC hierna tweemaal de korf te vinden. Korbatjo keek niet lang tegen een achterstand aan, door doelpunten van Eliza Adrichem, Alex de Reus, Rikkert Huisman en Carlo van Veen werd er een gat van vier doelpunten geslagen. Die ruime voorsprong heeft Korbatjo niet meer weggegeven, maar in het vervolg van de wedstrijd alleen maar vergroot. De Rotterdammers wisten af en toe nog een doelpuntje mee te pakken, maar voor de rust scoorden de dames van Korbatjo nog driemaal en werden de kleedkamers opgezocht met een stand van 12-5.

Coach Paul Vink was tevreden over de stand van Korbatjo, maar over het spel wat minder. Aanvallend moest het tempo omhoog en de beleving bij de spelers mocht ook wel wat enthousiaster met deze mooie stand. De tweede helft werd scherp gestart en er werd zelfs een gat geslagen van tien doelpunten. Dit was het moment voor coach Vink om Carlo van Veen niet verder te belasten. Hij hij werd gewisseld voor Wibe Rombout, die hem de afgelopen periode prima heeft vervangen. Daarnaast kwam Aranka van Veen nog in de ploeg voor Anne van Nes. Beide partijen wisten op dit moment dat de wedstrijd beslist was, de Rotterdammers mochten nog driemaal de korf vinden in een periode dat de Oud-Beijerlanders wat moeite hadden met scoren, maar spannend werd het niet meer. De wedstrijd werd afgefloten bij een einduitslag van 25-13.

In poule L liggen de ploegen nog dicht bij elkaar, met uitzondering van kampioen ONDO. Korbatjo neemt nu de vierde plek in en heeft dus belangrijke punten binnen gehaald om niet meer te hoeven kijken naar de degradatiestreep. Op zaterdag 14 maart zal Korbatjo afreizen naar Kapelle in Zeeland en speelt dan tegen hekkensluiter KVK. Aanvang 15.50 uur.

De doelpuntenmakers namens Korbatjo: Alex de Reus 9x, Rikkert Huisman 5x, Anne van Nes 3x, Jelmer Vos, Eliza Adrichem en Carlo van Veen allen 2x, Anouk van der Kraan en Ruby Vermaas beiden 1x.