Update Coronavirus (2)

Hierbij weer even een update vanuit het bestuur.

 

Wij hopen allereerst natuurlijk dat het goed gaat met jullie. Het is een utopie om te geloven dat het coronavirus al onze deuren voorbij gaat, maar het is wel iets wat wij van harte hopen!

Het KNKV heeft deze week een beslissing genomen over het afwikkelen van de competities voor het wedstrijdkorfbal. Bij Korbatjo betreft dit het 1e en 2e team. Het 1e is in de zaal geëindigd op een knappe vierde plaats. Het is jammer dat er aan het laatste seizoen van Paul Vink bij Korbatjo zo abrupt een einde is gekomen. Het 2e heeft helaas 0 punten behaald en degradeert daardoor naar de 4e klasse.

De gehele veldcompetitie 2019-2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Dit betekent dat het 1e en 2e volgend veldseizoen opnieuw in de 2e en reserve 3e klasse uitkomen.

Bij de jeugd is in de zaal Korbatjo F1 kampioen geworden! Op een later moment zullen wij dit team alsnog huldigen.

Voor iedereen is het uiteraard jammer dat het zaalseizoen niet afgerond kon worden, dat er nu geen korfbal is op het veld en geen activiteiten in ons clubhuis. Wij missen de levendigheid van de club enorm. De gezelligheid met elkaar, het clubgevoel, de volle korfbalzaterdagen. Gelukkig zijn er teams zoals de B1 waarbij nog wel videobelcontact is met elkaar, hebben Pieter Korteweg en Alex van den Burg initiatief genomen om online trainingen te verzorgen voor de selectie en jeugd en organiseert het KNKV online Kangoeroetrainingen. Ook andere initiatieven bij Korbatjo zijn meer dan welkom! Wie vindt het bijvoorbeeld leuk om een online quiz te organiseren? Of wie heeft er hele andere leuke ideeën? Dit kan ook gericht alleen op de jeugd zijn, of alleen senioren. Wij horen en zien het graag.

 

Als bestuur hebben wij ook regelmatig videobeloverleg met elkaar. Wij wachten vol spanning de persconferentie van 21 april en het verdere verloop af. In de hoop dat er in juni of juli nog trainingen, een schutters- en/of familietoernooi, een afsluitingsbarbecue, e.d. georganiseerd kunnen worden.

 

Mocht blijken dat we na 1 juni nog een verlenging krijgen dat onze accommodatie dicht moet blijven, zullen wij in overleg gaan met de gemeente of het mogelijk is dat het onderhoud van het grasveld dat altijd in de zomervakantie plaatsvindt naar voren kunnen halen en we in juli en augustus dan op het veld kunnen (mits dan natuurlijk de coronamaatregelen zijn versoepeld). Mocht dat het geval zijn, lijkt het ons leuk om te kijken naar een zomeraanbod die eerder start dan de normale seizoenstart.

Inmiddels zijn de voorbereidingen op volgend seizoen al gestart. De TC Jeugd zet binnenkort een enquête uit onder alle jeugdleden ten behoeve van de teamindelingen. Hierin staan ook enkele vragen in van ons als bestuur over de huidige situatie door de coronacrisis.

 

Er komt natuurlijk een hoop op ons af, in het bijzonder financieel. Vooral Peter houdt zich daar nu mee bezig; geld besparen, vergoedingen aanvragen waar we voor in aanmerking komen, etc.

 

Als laatste wil ik jullie graag verwijzen naar het vrijwilligersoverzicht wat in deze mail is bijgevoegd. Dit is het overzicht voor het nieuwe seizoen. Zit er een vacature voor jou bij? Of wil je meer informatie over een functie? Neem dan contact op met Marita of Kelly. Ook als er iemand of een groepje leden/vrijwilligers is die het leuk vindt/vinden om in deze periode aan de slag te gaan met vrijwilligerscoördinatie, om de bezetting voor volgend seizoen op orde te krijgen, dan horen we het graag.

 

Op 21 april vergaderen wij weer en z.s.m. daarna horen jullie weer van ons.

 

Hele fijne Paasdagen toegewenst! Ook al is het anders dan anders, we hopen dat jullie er het beste van maken.