Corona update (6)

Hierbij weer een kort coronabericht van ons met betrekking tot de aangepaste regels na de persconferentie van afgelopen week. Zoals jullie wellicht al hebben vernomen mag er weer “normaal” buiten worden gesport door zowel de jeugd als de senioren en mag de kantine na 1 juli weer open. Hier zijn wij heel blij mee. Een delegatie van het Bestuur en de Kantinecommissie hebben afgelopen maandagavond overleg gehad om het één en ander op te zetten voor de komende 2 weken.

 

Er wordt nog getraind van 1 juli t/m 9 juli 2020. De kantine zal op de maandag- t/m donderdagavond open zijn van 20:30 uur t/m 23:30 uur. Hier zitten echter wel enkele regels aan vast, te weten:

  • Bij de ingang graag de gezondheidscheck/algemene basisregels doorlezen en gebruik maken van de dispenser;
  • Iedereen houdt zich binnen en buiten aan de 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding voeren).
  • Iedereen zit binnen en buiten (terras) aan een tafel. Staan is niet toegestaan.
  • Zo min mogelijk loopbewegingen.
  • Maximaal aantal personen in een binnenruimte is vastgesteld op 100 (vaste zitplaatsen; exclusief personeel);
  • Er geldt geen maximum aan het aantal personen als voldaan wordt aan de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Wij passen geen reserveringen toe, dus is ons maximum voor binnen 100 en buiten op het terras 250. Na het “coronaproef” indelen van de kantine komen wij binnen op 18 zitplaatsen.
  • Buiten zullen op de trainingsavonden standaard geen zitjes klaarstaan. Dit in verband met dat het iedere avond opgezet moet worden voor een zeer korte tijd en wij helaas de zitjes niet buiten kunnen laten staan. Dit omdat de scholen ook gebruik maken van de accommodatie.


Looproutes

We gaan via de voordeur naar binnen en via de nooddeur (in de kantine) naar buiten. Ook voor eventueel toiletbezoek, als je al in de kantine bent, graag via de nooddeur naar buiten en dan via de voordeur naar de toiletten toe. Dit is de verplichte looprichting.

 

Bar

  • Bestellen en afhalen van eten en drinken doen we aan de bar met één persoon tegelijk en op 1,5 meter afstand. Er is een bestel- en een afhaalpunt aangegeven aan de bar.
  • Aan de bar zijn geen zitplaatsen.
  • Graag contactloos betalen.

 

Toiletten

Bij zowel de dames- als bij de herentoilet is er 1 toilet geopend. Voor het toiletbezoek geldt indien al bezet buiten bij de toiletdeur wachten tot deze weer vrij is. Na elk toiletbezoek dienen de handen goed gewassen te worden. Tussendoor zullen de toiletten extra schoongemaakt worden.

 

Wedstrijden

Alle buitensporten zijn weer toegestaan, zowel recreatief als wedstrijdsport. Hierbij geldt geen 1,5 meter afstand. Uiteraard voor en na de wedstrijd/training de 1,5 meter afstand in acht nemen.

 

De kleedkamers zullen deze weken nog gesloten blijven. Bij de start van het nieuwe seizoen zullen deze weer geopend worden.

 

Bij het niet naleven van de regels zijn wij helaas genoodzaakt om de kantine alsnog weer te sluiten.

 

Bij de start van het nieuwe seizoen (2020/2021) zullen wij opnieuw bekijken waar mogelijk veranderingen in moet worden aangebracht en hoe de regels na 1 september 2020 zullen worden. Indien er wat wordt veranderd/aangepast moet worden, houden wij jullie uiteraard op de hoogte.

 

We hopen er op deze manier toch nog een leuk eind van dit seizoen te kunnen maken. Dank ook aan de Kantinecommissie die dit op korte termijn mogelijk heeft gemaakt ook al is het nog maar voor 2 weken.

 

Namens het bestuur,

Kelly, Marita, Leen, Peter en Sylvia