Korbatjo verslaat ACKC in openingsduel

Zaterdag 5 september trad Korbatjo aan tegen ACKC. Een korfbalwedstrijd! Waar sinds afgelopen maart geen wedstrijd meer gespeeld werd, vanwege de bekende oorzaken, was het vandaag zover. Eerst een compliment naar het bestuur van Korbatjo, dat sinds de uitbraak van het Corona virus alle mogelijke maatregelen heeft genomen om het sporten zoveel mogelijk door te laten gaan binnen de kaders van de richtlijnen van het RIVM. Dank voor deze extra inzet van jullie, waardoor zoveel spelplezier als mogelijk is behouden!

Dan terug naar de wedstrijden. Voorafgaand aan het duel van de hoogste seniorenteams ontbond zich een geweldig spannende wedstrijd tussen de 2e teams van de Oud-Beijerlanders en de Almkerkers. Helaas voor het thuisteam was de slotfase voor de gasten, waardoor een 10-11 uitslag genoteerd werd.

De twee oude bekenden begonnen de wedstrijd ten opzichte van het vorige seizoen met een aantal wijzigingen. Bij Korbatjo stond Liesanne Spoelstra in de basis, zij heeft zich na een goede voorbereiding in het team gespeeld ten koste van Anouk van der Kraan. Mischa Coppens verving de geblesseerde Jelmer Vos. Ook langs de lijn was er sprake van een wisseling van de wacht. Marcel Versteeg maakte zijn debuut als coach van de Oud-Beijerlandse formatie.

Na het startsignaal van arbiter Buitendijk was het begin van de krachtmeting zoals vooraf gedacht. Het bezoekende team begon met een felle verdediging met af en toe een vleugje van fysiek spel om zo te trachten de aanvallen van de geelblauwen te verstoren. Deels lukte dit, maar de bezoekers konden zelf ook geen vuist maken tegen het uitstekende verdedigende spel van het Beijerlandse vlaggenschip, waardoor er geen sprake was van een doelpuntenfestijn.

Met verdedigend spel als grootste bron van vermaak werd een ruststand van 6-3 aangetikt. De topscoorder aan de kant van de Spuidorpers was Carlo van Veen met twee schitterende afstandsschoten. De oplettende toeschouwer heeft ook een recent ingevoerde spelregel kunnen opmerken. De strafworpen worden sinds dit seizoen genomen door diegene wiens kans is ontnomen door de overtreding. Vooralsnog, met twee gemiste strafworpen van Korbatjo in de eerste helft, is het de vraag of deze nieuwe regel nu wel in het voordeel is van de partij op wie een overtreding is begaan.

Na de pauze, ondanks de heldere instructies van hoofdtrainer Versteeg, verkleinden de Almkerkers het gat naar twee doelpunten. De verantwoordelijke hiervoor (Rikkert Huisman) liet dit niet op zich zitten en vergrootte met twee afstandsschoten het gat naar vier punten in het voordeel van zijn team. Wisselingen bij het bezoekende team zorgde voor meer aanvalskracht en daardoor kwam de marge weer terug naar twee (8-6). De spanning in de wedstrijd kwam echter niet terug, want het antwoord op deze goals waren een afstandsschot van wederom Huisman, een werkelijke beauty van een onderhandse ‘one-hand’ doorloper van Anne van Nes en een power-afstandsschot van Ruby Vermaas.

Na een laatste stuiptrekking van de Almkerkers was het aanvoerder Huisman, die naast de topscoorderstitel van de dag ook de titel van meest gepasseerde in de zak stopte, met twee goals in elke korf. In de slotfase werd Wibe Rombout nog gebracht voor extra rebound. De 13-9 einduitslag deed recht aan het verdedigende spel van beide partijen en gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

Met twee punten in de knip gaat Korbatjo zaterdag 12 september in Zeeland op bezoek bij Atlas. Aanvang op het thuiscomplex van Atlas in Ritthem is 16.00 uur.

Scores Korbatjo: Rikkert Huisman 5x, Anne van Nes, Carlo van Veen en Ruby Vermaas 2x, Eliza Adrichem en Alex de Reus 1x