Onnodige nederlaag Korbatjo

Op zaterdag 12 september 2020 stond de tweede competitiewedstrijd van de selectie van Korbatjo op het programma. Ditmaal moesten spelers en staf de auto in voor een wedstrijd in het Zeeuwse Ritthem, alwaar Atlas haar complex heeft.

Zoals gebruikelijk speelden eerst de tweede teams tegen elkaar en wederom wisten de jeugdige Oud-Beijerlanders er een spannende wedstrijd van te maken. Helaas trokken ze wel aan het kortste eind, gezien er een 13-11 stand op het scorebord stond bij het laatste fluitsignaal.

Voorafgaand aan het duel van de hoofdmachten benoemde trainer Marcel Versteeg dat het belangrijk was om direct vanaf het eerste fluitsignaal wakker te zijn en niet pas vijf minuten later aan de wedstrijd te beginnen. Voor de wedstrijd van vandaag had hij ten opzichte van vorige week geen wijzigingen in de startopstelling.

Met de woorden van de trainer vers in het geheugen startte het Oud-Beijerlandse collectief scherp, wat resulteerde in een 1-3 voorsprong, gecreëerd door Ruby Vermaas en Rikkert Huisman met  afstandsschoten en Carlo van Veen vanaf de stip. Waar er in het vervolg eigenlijk ruimte was om deze voorsprong rustig te verdedigen en proberen aanvallend uit te bouwen ging het helemaal mis. Atlas wist 9x te scoren tegenover 1 doelpunt van Korbatjo. Hoewel zeker gezegd mag worden dat het hoge afrondingspercentage en in enkele gevallen ook Zeeuws vernuft zorgde voor doelpunten aan de zijde van de thuisploeg, mocht het team van Versteeg zichzelf ook achter de oren krabben, met zeer matig verdedigend werk en ongestructureerde aanvalsopzetten. De laatste fase van de eerste helft ging het vervolgens nog gelijk op, met een ruststand van 14-7 tot gevolg.

Tijdens de theepauze werd er geen donderspeech door de staf gegeven, maar wel heel duidelijk de vinger op de zere plek(ken) gelegd. In het tweede bedrijf moest minimaal de verdedigende scherpte terug, wat als basis moest dienen voor beter en meer gestructureerd aanvallend spel.

De tweede helft begon goed voor de Spuidorpers, met drie goals op rij. Een revanche leek in de maak, want met name Rikkert Huisman en Alex de Reus waren ouderwets “on fire”. Die onderlinge strijd om de topscoorderstitel van de dag bracht het team veel goeds, want stukje bij beetje werd de Zeeuwse muur en voorsprong geslecht. Belangrijk om hierbij te melden is dat het gehele team de juiste taken uitvoerde om zoveel mogelijk resultaat te behalen.

In een hectische slotfase waarin het leek dat Mischa Coppens een (op basis van de tweede helft) verdiende gelijkmaker maakte, zorgde een scheidsrechterlijke beslissing in de slotminuut voor een opmerkelijk einde. Atlas kreeg een op het oog makkelijk gegeven strafworp én de laatste minuut werd niet volledig uitgespeeld. Desalniettemin werd de basis voor dit verlies vooral veroorzaakt door de slechte eerste helft aan de zijde van de geelhemden en treft de dienstdoende scheidsrechter geen blaam.

Op naar de volgende competitiewedstrijd, waarin het “wakkergehalte” de gehele wedstrijd hoog zal moeten zijn tegen wederom een Zeeuwse tegenstander. Voel je welkom op het complex aan de Helen Parkhurstweg om 15.30 uur waar Korbatjo aantreedt tegen Tjoba.

Doelpunten Korbatjo: Rikkert Huisman 9x, Alex de Reus 7x, Anne van Nes 3x, Carlo van Veen 2x, Mischa Coppens en Ruby Vermaas 1x.