Korbatjo onderuit tegen titelkandidaat Tjoba

Op zaterdag 19 september stonden Korbatjo en Tjoba op het strijdtoneel van de 2e klasse. Met de derde wedstrijd in het verschiet was de balans tot op heden twee punten, eenmaal winst en eenmaal verlies.

 

Voorafgaand aan het duel van Korbatjo 1 speelde Korbatjo 2 tegen Merwede/Multiplaat 4. Helaas werd de goede eerste helft niet omgezet in een dito tweede helft en werd de wedstrijd van de geroutineerde tegenstander verloren met 8-12.

 

Op het zonnige sportpark aan de Helen Parkhurstweg bracht de thuisploeg het spel op gang, met een ongewijzigde basisformatie. Een flitsende start was het gevolg met een 2-0 voorsprong voor de Oud-Beijerlanders. Zoals een van de speelsters van Tjoba benadrukte was het belangrijk om wakker te worden in deze wedstrijd, wat de Zeeuwen in het vervolg goed lukte. Er ontstond een spannende strijd tot aan de rust, met in totaal zeven goals aan elke zijde. Bij Korbatjo waren het de heren die zich hierbij lieten gelden.

 

In de rust was oefenmeester Versteeg content met de uitgangspositie voor de tweede helft gezien het puike verdedigende werk tegen een goed aanvallende ploeg. De tweede helft startte echter slecht voor de geelhemden, drie tegendoelpunten zorgde voor een achterstand van 7-10. Na een serie goede aanvallen brachten doelpunten van Rikkert Huisman (2x), Alex de Reus en Liesanne Spoelstra (met het eerste damesdoelpunt van Korbatjo) de stand gelijk naar 11-11. Tot aan 13-13 ging de strijd vervolgens gelijk op, maar wederom drie doelpunten op rij voor de uitploeg werd de Hoeksche Waarders te machtig. Doelpunten bij beide teams leidden niet meer tot een spannende eindstrijd (einduitslag 16-18).

 

Benoemenswaardig in deze wedstrijd was het debuut in de hoofdmacht van Abe Lorenz, die sinds dit seizoen volledig is aangesloten bij de senioren en een van de talenten is voor de toekomst!

 

Doelpunten Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Alex de Reus 4x, Carlo van Veen 3x, Eliza Adrichem, Mischa Coppens en Liesanne Spoelstra 1x.

 

Volgende week neemt Korbatjo het op tegen de korfballers van de Erasmus Universiteit. Aanvang 15.30 uur in Rotterdam.